IZBORNIK OTKRIO RECEPT RUKOMETNOG ČUDA: / 'Prvo smo se ispovijedili pa otišli na Euro'

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK
6.2.2016.
13:37
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

"Za mene je medalja Božje čudo. Ne znam zašto nam je dana tolika milost, ali smo svjedoci da se dogodilo čudo. Bronca je nagrada i poticaj za sve nas, nada da se dobrim radom i odricanjem mogu postići veliki rezultati", kazao je Željko Babić u emisiji na radijskoj postaji Mir Međugorje.

'Ako i ne uspijemo otići u Rio, nastavit ćemo moliti i zahvaljivati Bogu'

Na svom prvom velikom natjecanju u ulozi prvog trenera, Babić je s reprezentacijom osvojio medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poljska je bila izvrsno iskustvo za igrače koji su pokazali veliku kvalitetu i borbenost, sve ono što mladi čovjek mora pokazati, kako i pripadnost hrvatskom narodu", smatra Babić.

Pred hrvatskim rukometom novi je zahtjevni zadatak, izboriti plasman na Olimpijske igre. Babićeva momčad mora na kvalifikacijski turnir u Dansku, gdje će protiv domaćina, Norveške i Bahreina, morati biti među prve dvije momčadi ako želi u Rio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je najteža skupina, uz onu gdje su Slovenija, Španjolska i Švedska. Bit će iznimno teško, trebat će nam puno koncentracije i odricanja da bismo ostvarili cilj. Svaki sportaš želi na OI, bio sam u Londonu, to je najveća predstava. Očekuju nas dvije jako teške i neizvjesne utakmice, No, ako i ne uspijemo, nastavit ćemo živjeti, moliti i zahvaljivati Bogu", napomenuo je Babić otkrivši kako rukometaši žive vjeru.

Brat don Ivica je glavni u obitelji

"To su mladi ljudi, zdrave osobe, koji se mole, nose krunice i žive vjeru u skladu sa svojim mogućnostima. Prije odlaska na Euro, jedan je igrač organizirao ispovijed. U Ivaniću je s misnim svećenikom organizirao svetu ispovijed na koju je otišao velik dio momčadi. Ja im se zahvaljujem. Po pitanju svjedočanstva vjere to je najviše što je mogao napraviti, hvala mu. Neka Bog blagoslovi njega i njegovu obitelj", dodao je izbornik čiji je brat Ivica svećenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znaju da je brat, ako je svećenik, glavni u obitelji. Tako je i kod nas, ja se s njim ne mogu mjeriti. Don Ivica je Božji glas, ima Božju milost", zaključio je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo