I DALJE BRZ KAO MUNJA: / Bolt se vratio u London i na "stotki" istrčao 9.87

Image
Foto: AFP

Usain Bolt na najbolji je način odgovorio na sve sumnje u njegovu formu koje su se pojavile zbog ozljede noge. Jamajčanski sprinter slavio je na 100 metara s rezultatom 9.

24.7.2015.
23:08
AFP
VOYO logo

Bolt je ove sezone vrlo malo nastupao zbog ozljede noge, preskočio je mitinge u Lauseannei i Parizu ovog mjeseca, pa su mnogi pomislili kako se neće pojaviti ni na Svjetskom prvenstvu u Pekingu koje počinje u kolovozu. A Bolt tamo želi osvojiti svoje treće zlato na 100 metara, što dosad nije uspjelo ni jednom atletičaru.

Šesti rezultat sezone

Do mitinga u Londonu, ove sezone trčao je za njega slabih 10.12, no na stadionu na kojemu je 2012. obranio tri zlata iz Pekinga, pokazao je kako je ozljeda prošlost. U polufinalnoj i finalnoj utrci istrčao je 9.87, što je šesti rezultat ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolt je tako poručio svojim konkurentina, prije svih Justinu Gatlinu, kako itekako moraju računati na njega. Gatlin je vlasnik najboljeg rezultata sezone (9.74), ali u Londonu nije nastupio.

Na 100 metara, drugi je bio Michael Rodgers s 9.90, treći Kemar Bailey-Cole s 9.92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mo Farah nepobjediv na 3000 m

I Mo Farah se vratio na stadion svog najvećeg uspjeha, gdje je postao olimpijski prvak na 5000 i 10000 metara 2012. godine. Engleski atletičar somalijskog porijekla slavio je na 3000 metara sa 7:34.66 što je najbolji rezultat sezone.

Od zanimljivosti izdvojimo i pobjedu Talijana Marca Fassinottija u skoku u vis (2,31 m) , nad vodećim u Dijamantnoj ligi Katarcem Mutazom EssomBarshimom (2,28). Drugi je, s istom visinom, bio talijanski skakač Gianmarco Tamberi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo