HRVATSKI ZLATNI OLIMPIJAC NA UDARU: / 'Tvrdi da je socijalni slučaj, a mjesečno prima 15 tisuća kuna'

Image

Otvaranje nedavno završenog Europskog prvenstva u dizanju utega, koje je održano u Splitu, ostalo je upamćeno po tome što na njemu nije bilo proslavljenog zlatnog olimpijca Nikole Pešalova.

20.4.2017.
18:40
VOYO logo

On je izjavio kako ga nitko nije zvao, a to je izazvalo burnu reakciju predsjednika HDS-a Damjana Krkleca, koji je u društvu izbornika reprezentacije Boška Čavlića održao konferenciju za novinare gdje je upravo gore navedeno bila glavna tema.

"Njegova karijera je neupitna. Svaka mu čast za sve rezultate koje je postigao. Njemu je poslana pozivnica za Europsko prvenstvo na adresu Mosećka 52. Poslali smo preko 350 pozivnica....", kazao je Krklec pa je nastavio odgovarati na optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teške optužbe

"Izjava da je dobio otkaz nisu točne. Bio je na plaći HOO-a, a na temelju nepojavljivanja i neostvarivanja rezultata nije mu produžen ugovor. Hrvatski dizački savez ga nije otpustio. Uvijek smo ga podržavali. Nekoliko sam mu puta posuđivao novac koji nije nikad vratio. Podmirili smo dug od 80 tisućakuna za njegove privatne račune, dizački klub Split odrekao se gradskih sredstava", ispričao je Krklec, javlja Dalmatinski portal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije tri godine Pešalov je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju ispričao kako živi u teškim okolnostima. Krklec situaciju malo drugačijom.

"Poziva se na socijalu, ali ako netko ima mjesečno 15 tisuća kuna, je li to socijala? Predsjednik bugarske dizačke federacije mi je rekao da ima mirovinu 1200 eura. Kod nas je imao 5500 kuna, a od kada je to prestalo ide mu naknada za izvrsnost 5790 kuna. Platili smo mu licencu za suca, nije se pojavio na Europskom prvenstvu, u Litvi 2015.", istaknuo je Krklec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako su ga zaposlili u u dizačkom klubu Solin te mu platili dva mjeseca unaprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ima problem'

"Prvi mjesec se pojavio, a poslije toga mu se izgubio trag. Zatražio je skidanje svojih fotografija sa službene stranice Saveza i optužio nas da na njemu zarađujemo novac. Otkako je 2006. završio karijeru svugdje smo ga gurali. Očito ima problem. Država mu je dala 130 tisuća kuna, Grad je dao 200.000 kuna. Skupio sam naše iseljenike u Australiji, skupilo se 20.000 dolara za njega. Nikoga nisam proglasio alkoholičarem", poručio je Krklec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Čavka također se osvrnuo na slučaj Pešalov. Istaknuo je da se poslije karijere izgubio.

"Imao je sve, ali je postajao drugi čovjek. Žrtva je nesportskog života. Nije jedini. On je u Hrvatskoj zaradio stotine tisuća eura. Ja sam ga od početka financirao, tj. Goran Ivanišević. Kada sam ga doveo 1. 7. 1997. imao je 2000 maraka, a u Bugarskoj je tada prosječna plaća bila 60 maraka. Ja sam s njim prvi kontaktirao, našao sam ga u Opatiji, u Bugarskoj je tada imao 200 maraka", izjavio je Čavka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao je loše investicije, a ovo što priča mu ne služi na čast. I danas imam velika primanja, a širi neistine skupa s bivšim predsjednikom Saveza koji je vrlo malo doprinio njegovim rezultatima. Nikola je zaposlen kao trener 2009. godine, ali nije ništa radio, sve skupa 10-20 treninga. Otišao je na jedno prvenstvu u Peru. Kada bi se pojavio ne bi mogao voditi treninge. Prošle godine je bio incident na pripremama Bugarske kada su ga izbacili iz dvorane. Nikoli Pešalovu treba pomoć, ali očito ne financijska. Žao mi je što ovo moram reći, ali to je tako", prepričao je Čavka, javlja Dalmatinski portal.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo