MOŽDA MU SVANE S NOVIM IZBORNIKOM: / Kovač me neugodno iznenadio, očekivao sam poziv

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj
13.9.2015.
16:59
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

"Iznenadilo me što me nisu pozvali na posljednje okupljanje. Tako je kako je, no nisam klonuo, nastavljam trenirati. Znam da mi je mjesto u hrvatskoj reprezentaciji. Preko Malage ću doći ondje", rekao je Čop u razgovoru za španjolske sportske novine As.

Kovač je zvao Rebića

Smijenjeni izbornik Niko Kovač u posljednje dvije utakmice računao je na napadače Marija Mandžukića (Juventus), Marka Pjacu (Dinamo), Nikolu Kalinića (Fiorentina), Ivana Perišića (Wolfsburg), Antu Rebića (Fiorentina), Ivicu Olića (HSV) i Andreja Kramarića (Leicester City). Remijem 0-0 u Azerbajdžanu i porazom od 0-2 u Norveškoj, hrvatska reprezentacija je s prvog pala na treće mjesto u kvalifikacijskoj skupini za odlazak na EURO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

San mi je ići na Euro

"Cilj mi je ući u reprezentaciju i s Hrvatskom igrati na Europskom prvenstvu. To mi je san. No sada su sve moje misli usmjerene na Malagu", izjavio je Čop.

Malaga večeras u trećem kolu španjolskog prvenstva igra na svom terenu protiv Eibara. U prvom kolu je doma odigrala 0-0 protiv Seville, pobjednika Europske lige i sudionika Lige prvaka, a u drugom je poražena 0-1 na gostovanju kod Barcelone, europskog i španjolskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na Camp Nou nisam bio previše impresioniran, no naravno zabavio sam se. To je jedan od najboljih stadiona na svijetu pa mi se svidjelo igrati ondje. Zato sam i došao ovdje, da igram na takvim stadionima protiv najboljih momčadi svijeta", rekao je Čop.

Tri gola u pripremnim utakmicama

Nakon što je ljetos došao iz Cagliarija, koji je ispao u drugu talijansku ligu, na pripremama je Čop u prijateljskim utakmicama postigao tri gola za Malagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posao mi je zabijati golove no jednako uživam asistirati. Tri gola na pripremama možda nisu bitna za klub, no meni su važna jer sam pokazao kvalitetu i pomogao momčadi", rekao je.

Izborio se za prvu postavu

Time je izborio mjesto u udarnoj postavi kluba s juga Španjolske koji u svojim redovima ima i brazilskog napadača Charlesa Diasa (31), povratnika u momčad Roquea Santa Cruza (34) i Nizozemca Nordina Amrabata (28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su dobri napadači. Svatko od njih doprinosi drugačijim načinom igre pa će trener imati dobre mogućnosti", izjavio je bivši igrač Hajduka, Splita i Dinama.

"Sada nam je najvažnije igrati dobro, spasiti se od ispadanja, a kada dođe trenutak razmišljati o mjestu koje dogodine vodi u Europu. Moramo ići korak po korak", dodao je. Napominje kako je španjolska liga najbolja na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pet momčadi ove godine igra u Ligi prvaka. Vjerujem da ću se brzo prilagoditi iako je nekim velikim igračima koji su ovdje dolazili trebalo i po šest mjeseci da se naviknu. U dobroj sam momčadi pa vjerujem da ću imati zapaženu ulogu u prvenstvu".

Ne priprema nikakvu posebnu proslavu prvog pogotka, već samo misli na ekipu. "Nadam se zabiti gol što prije, no bez pritiska. S obzirom na rad nadam se da će doći pogoci, no najbitnije mi je pomagati momčadi. Ne zamaram se brojem golova", zaključio je Čop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo