HRVATSKA VEZA: / Novi Hrvat stiže u Madrid

Image
Foto: Pixsell, Davor Javorović

Bivši hrvatski reprezentativac Marko Popović (33) potpisao je jednogodišnji ugovor s Montakit Fuenlabradom, košarkaškim prvoligašem iz madridskog predgrađa čiji je novi trener Žan Tabak (45)

7.10.2015.
8:56
Pixsell, Davor Javorović
VOYO logo

Hrvatski bek šuter visok 1,86 metara prešao je iz ruskog Himkija s kojim je lani osvojio Eurokup te će se momčadi pridružiti u srijedu.

"On je igrač iznimne kvalitete koji je tijekom čitave svoje karijere postizao jako dobre rezultate u Euroligi i Eurokupu. Sada se pojavila mogućnost da ga dovedemo te vjerujemo da će nam puno pomoći u stilu igre kojeg namjeravamo implementirati u momčad“, izjavio je Ferran López, sportski direktor Fuenlabrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi Hrvat u momčadi

Popović će biti drugi Hrvat u momčadi nakon što je Tabak doveo iz Zadra centra Josip Sobina (25), sina bivšeg Tabakovog suigrača iz splitske Jugoplastike Gorana Sobina.

"Popović je napredovao od pozicije razigravača do mjesta beka šutera zahvaljujući velikom kapacitetu za zabijanje koševa i generiranju igre. Prošlu godinu je zaključio s prosjekom od 10 koševa, 5 asistencija i 40-postotnom učinkom u gađanju trica. Tako visoko postignuće održava već deset godina", napomenuo je sportski direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popović iza sebe ima 123 utakmice u Euroligi sa Zadrom, Cibonom, Valencijom, Efes Pilsenom i Žalgirisom.

"Donijet će nam liderstvo i pomoći da igramo bolje. On će biti stalna opasnost za protivničke obrane", poručio je López. Popović je za Hrvatsku igrao na četiri Europska prvenstva, jednom Svjetskom prvenstvu te jednim Olimpijskim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tabak doveo 10 igrača

Fuenlabrada je lani završila na posljednjem mjestu prve španjolske lige. No s obzirom da prva dva kluba druge lige, Ourense i Club Tizona de Burgos, zbog financijskih problema, ostaju u istom rangu, mjesto u prvoj ligi je ponuđeno Fuenlabradi i pretposljednjoj momčadi prve lige Guipuzkua Basketu.

Klub iz jugozapadnog predgrađa španjolske metropole, u srpnju je na klupu doveo Tabaka koji je prošle sezone kao pomoćni trener Real Madrida osvojio četiri titule uključujući naslov prvaka Europe. On je potpisao ugovor na dvije godine te izmijenio kompletnu momčad. Popović je, naime, deseto pojačanje uoči nove sezone koja počinje idući vikend. Fuenlabrada u subotu dočekuje Manresu u prvom kolu španjolskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo