HRVATSKA IGRA BILA JE ČISTI HOROR: / Djeco, ovako ne smijete igrati košarku

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj
13.9.2015.
15:35
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

Naši košarkaši pokazali su sve elemente kako ne treba igrati košarku, a snimka te utakmice pokazivat će se djeci u školama košarke, uz obvezno upozorenje prije početka: Djeco, ovako ne smijete igrati!

Prilog za šaljivi kućni video

Možda će se dijelovi te utakmice prikazivati u emisiji "Šaljivi kućni video"... No, šalu na na stranu, svima je grozno, igračima, treneru, navijačima... Perasović je već bivši izbornik, nevjerojatno kako se takav stručnjak, koji je ostvario veliki uspjeh s Valencijom osvojivši Eurokup, odlično prije pet godina posložio Cibonu, nije snašao na izborničkoj klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta je što je tako vrsni trener potrošen u jednoj akciji. No, dogodio se miks svega: malo su se igrači precijenili, a s njima i javnost, pogotovo nakon 9-0 u pripremama. Onda su se dogodile dvije ključne ozljede, ona Marka Tomasa i Bojana Bogdanovića, Ante Tomić nam je pokazivao kako čovjek od 2,17 m ne može zakucati, izbornik je odabrao jednog Amerikanca koji je ozlijedio, pa je uzeo drugog koji nije bio spreman, nema igre i hrvatski playevi ne mogu razigrati ni plesačice sambe, a ne suigrače. Hrvatska igra se od silnih najava, svela na starog, dobrog Krunu Simona i njegov "hakl", nedaleko od dvorane gdje je naučio igrati košarku, u Trnskom,

Na sve to, nadodao se pritisak domaćeg parketa i svakodnevna očekivanja hoće li Arena na Laništu biti puna ili ne. Igrači su dio svoje energije trošili i na društvenim mrežama, animirajući publiku da ih dođe podržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Česi, očito, ne igraju samo hokej

Kad se sve to zbroji, uz ne baš široku košarkašku kvalitetu, dobivamo "masakr u Lilleu" od suparnika za koje mnogi Hrvati misle da znaju igrati samo hokej.

Možda bi češki turisti koji tako mazohistički hrle na Jadran svake godine, mogli organizirati ljetne kampove košarke za Hrvate i tako si zaraditi za odmor u "tako lijepoj, tako našoj". A Hrvati bi im mogli uzvratiti lekcijama iz rukometa i vaterpola... To su jedini kolektivni sportovi koji nam idu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aco Petrović je u kolumni za net.hr najavio smjenu generacija. Hvala Bogu, Hrvatskoj talenata nikad nije nedostajalo. Uvijek možemo krenuti iz početka...

Image
ACINA OCJENA: /

'Česi su bili space-shuttle, Peras mora objasniti zašto smo promašili formu'

Image
ACINA OCJENA: /

'Česi su bili space-shuttle, Peras mora objasniti zašto smo promašili formu'

A ovdje možete pogledati najbolje, odnosno najgore isječke utakmice Hrvatska - Češka i oproštaj naše reprezentacije s Eurobasketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo