HRVATICE BOLJE OD PORTUGALKI: / Odigran najdulji meč u povijesti Fed kupa

Image
Foto: AFP

Hrvatske tenisačice u posljednjem su dvoboju na turniru Skupine 1 Euro-afričke zone Fed Cupa u izraelskom Eilatu svladale reprezentaciju Portugala s 2-0 u razigravanju za redoslijed od 5. do 8.

6.2.2016.
19:02
AFP
VOYO logo

Silvija Njirić je svladala MarijuJoao Koehler sa 6:4, 6:3 te ostvarila svoju prvu pobjedu u Fed Cup mečevima, a pobjednički bod Hrvatskoj donijela je AnaKonjuh nadigravši MichelleLarcherdeBrito sa 6-2, 6:2 pa nije bilo potrebe za odigravanjem dvoboja parova.

Belgija i Ukrajina idu dalje

S turnira u Eilatu u travanjske kvalifikacije za Svjetsku skupinu 2 Fed Cupa odlaze Belgija i Ukrajina. Belgijke su s 2-0 nadigrale Veliku Britaniju, a istim su rezultatom Ukrajinke bile bolje od Izraela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Skupinu 2 Euro-afričke zone preselit će Južnoafrička Republika i Švedska. Mađarska je s 2-0 pobijedila Južnoafrikanke, a Turkinje su, također s dvije pojedinačne pobjede, izbacile Švedsku.

Ruskinje pred ispadanjem

U međuvremenu, tenisačice Nizozemske samo jedna pobjeda dijeli od ukupnog trijumfa na gostovanju kod Rusije u četvrtfinalnom dvoboju Fed Cupa, nakon što su u dramatičnom raspletu ostvarile obje pobjede u subotnjim pojedinačnim mečevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemke nemaju nijednu igračicu bolje rangiranu od 106. mjesta na pojedinačnoj WTA ljestvici, na kojem se nalazi 24-godišnja KikiBertens koja je u prvom dvoboju bez previše muke svladala JekaterinuMakarovu sa 6:3, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedio je četverosatni maraton između bivše dvostruke Grand Slam pobjednice SvjetlaneKuznjecove i 23-godišnje RichelHogenkamp u kojem je Nizozemka rangirana na 141. mjestu WTA ljestvice sa 7:6 (4), 5:7, 10:8 nadigrala 17. tenisačicu svijeta. Bio je to ujedno i najdulji meč u povijesti Fed kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šarapova bez Rija

Uoči ovog dvoboja predsjednik Ruske teniske federacije najavio je da neće istaknuti kandidaturu MarijeŠarapove za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, ako reprezentacija ne uspije pobijediti Nizozemsku, a Šarapova ne nastupi, iako je prijavljena kao jedna od četiri igračice na koje izbornica AnastazijaMiškina može računati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se Šarapova pojaviti na terenu u nedjelju, a jedino bi logično bilo da zamijeni Kuznjecovu u dvoboju protiv Bertens. Originalno je Šarapova bila nominirana samo za meč parova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim četvrtfinalnim dvobojima rezultat je nakon prvog dana izjednačen, a najveće je iznenađenje što je, nakon pobjede KarolinePliškove nad SimonomHalep, Rumunjska u Cluju uspjela izjednačiti protiv braniteljica naslova zahvaljujući trijumfu MoniceNiculescu nad Petrom Kvitovom.

Fed Cup - četvrtfinale

RUMUNJSKA - ČEŠKA 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simona Halep - Karolina Pliškova 7-6 (4), 4-6, 2-6

Monica Niculescu - Petra Kvitova 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NJEMAČKA - ŠVICARSKA 1-1

Andrea Petković - Belinda Benčić 3-6, 4-6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Angelique Kerber - Timea Bacsinszky 6-1, 6-3

FRANCUSKA - ITALIJA 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katarina Mladenović - Camila Giorgi 6-1, 4-6, 1-6

Caroline Garcia - Sara Errani 6-3, 7-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUSIJA - NIZOZEMSKA 0-2

Jekaterina Makarova - Kiki Bertens 3-6, 4-6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetlana Kuznjecova - Richel Hogenkamp 6-7 (4), 7-5, 8-10

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo