U manje od tri mjeseca izgubili 4,5 milijarde kuna!

Štrajk u NHL-u, najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu, traje gotovo tri mjeseca.

4.1.2013.
8:38
VOYO logo

Očajni Kanađani su izračunali da svakog sata zbog štrajka igrači iz svih 30 klubova gube oko 480.000 dolara. Neki su našli posao u drugim ligama i klubovima, ali mnogi čekaju rasplet. Cijela sezona pleše na tankoj žici, ukoliko vlasnici i igrači do kraja sljedećeg tjedna ne nađu zajednički jezik, otkazat će se cijela sezona. Propale su sve utakmice do 14. siječnja odnosno čak 51 posto osnovnog dijela sezone i sada se milijuni navijača nadaju slamki spasa. I ne samo navijači, jer zbog štrajka su na gubitku baš svi.

Primjerice, vlasnici klubova. Svakom neodigranom utakmicom ostaju bez prihoda od minimalno dva milijuna dolara koji bi se slio u blagajnu od prodanih ulaznica i suvenira u dvorani tijekom dvoboja. Ta brojka u Montrealu ili Torontu bez problema prelazi i tri milijuna po utakmici. Ljudima zaposlenima u hladnom pogonu momčadi skraćen je radni tjedan na četiri dan, plaće su srezane za 20 posto. Honorarnim zaposlenicima uručeni su otkazi do daljnjeg...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ogromnom gubitku su i ugostitelji. Posao restorana, kafića i fast-foodova u okolici dvorana i povezanih s hokejom je pao za nekih 35 posto i mnogi se nalaze pred propasti. Praktički je propao 'La Capsule sportive', trgovina koja prodaje NHL odjeću i suvenire u pokrajini Quebec (domovini hokeja). U bankrotu su još od listopada, a nadaju se da bi kroz stečaj i gašenjem 70% trgovina nekako mogli isplivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ogromnom gubitku jesu i kladionice u državnom vlasništvu. Loto-Quebec je već istaknuo da bez NHL sezone tjedno gube oko 500.000 dolara, a država Ontario očekuje da će ostati minimalno bez 25 milijuna kladioničarskih dolara ako sezona propadne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo