NIZ SE NASTAVLJA: / Medveščak slavio i peti put zaredom

Image
Foto: PIXSELL, Goran Jakus

Njeftehimik iz Njižnjekamska odnio je bod iz Ledene dvorane, ali su hokejaši Medveščaka slavili s 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 1:0) pogotkom Geoffreyja Kinradea u trećoj minuti produžetka.

30.9.2015.
22:21
PIXSELL, Goran Jakus
VOYO logo

Samo 47 sekundi trebalo je kapetanu Medveščaka Mikeu Glumcu za pogodak kojim su zagrebački oklopnici poveli protiv Njeftehimika i tako na najbolji način krenuli po petu uzastopnu pobjedu. No, brzo primljeni pogodak nije pokolebao goste koji su u Zagreb stigli nakon uvjerljive 3:0 pobjede nad Slovanom u Bratislavi dva dana ranije.

Lijepa akcija Genowaya i Hedberga

Visokim pritiskom u Medveščakovoj obrambenoj trećini ruski su hokejaši u 6. i 7. minuti stvorili dvije situacije iz kojih su svladali Gašpera Krošelja koji je u ovoj utakmici dobio povjerenje Medveščakova trenera Gordieja Dwyera. Slovenski čuvar mreže je u obje situacije bio prilično nemoćan, ostavljen na vjetrometini. Izjednačio je Poljigalov, a samo 73 sekunde poslije Zdunov je pogodio za vodstvo gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medveščak se ipak othrvao pritisku gostiju i u 14. minuti došao do izjednačujućeg pogotka preko Šveđanina Edwina Hedberga, nakon najljepše akcije na utakmici. Colby Genoway je s nekoliko brzih okreta izvrtio svog čuvara, proslijedio pločicu Hedbergu koji ju je neobranjivo poslao pod gredu i svladao gostujućeg vratara Sudnicina. U drugoj trećini gostujući su hokejaši bili bitno opasniji i aktivniji, o čemu je svjedočio i omjer udaraca koji je uvjerljivo bio na strani Njeftehimika (5-11). Srećom, Krošelj je sjajno reagirao u nekoliko situacija kad je bio oči u oči s gostujućim napadačima te ostavio Medvjede u igri za sva tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak protiv Metalurga

Osvojili su dva. Nakon 60 minuta ostao je rezultat iz prve trećine, a drugi bod Medvjedima donio je Geoffrey Kinrade, pogotkom na asistenciju Jesseja Saarinena. Medveščak je opet imao lošu realizaciju s igračem više (0/3), ali su se Zagrepčani opet odlično branili (5/5) kad su gosti imali brojčanu prednost.

Medveščaku je ovo bila peta uzastopna pobjeda u KHL-u, a nakon 16 odigranih utakmica ima 27 bodova i nalazi se na petom mjestu Zapadne konferencije. U 17. kolu Medvjedi će u petak, 2. listopada (19.30 sati) u Ledenoj dvorani ugostiti još jednu momčad iz gornjeg doma Istočne konferecije KHL-a, Metalurg iz Magnitogorska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo