Pogledajte čime se još bavi novi igrač Medveščaka!

Medveščakovoj momčadi ovog se vikenda pridružuje još jedno novo lice.

1.11.2014.
15:27
VOYO logo

''Drago nam je što će se Owuya pridružiti našem klubu. On će nam dati širinu na rosteru koja nam je trenutno potrebna, a ukoliko se dokaže da može igrati na KHL razini, imat ćemo mogućnost zadržati ga do kraja sezone. Owuya je odigrao nekoliko odličnih sezona u Švedskoj i AHL-u te se nadamo da dolazi u top formi. S obzirom na ono što ćemo dobiti s njegovim dolaskom u klub, vjerujemo da smo napravili dobar potez. Owuya će nam se pridružiti ovog vikenda'', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Mark Owuya je rođen 1989. godine u Stockholmu (Švedska). Juniorski staž odradio je u švedskom klubu Djurgardenu. U tom periodu bio je i član švedske juniorske reprezentacije s kojom je 2006./2007. na Svjetskom prvenstvu Elitne skupine U18 osvojio brončanu medalju, a 2008./2009. sa U20 srebrnu. Debi u SHL-u (Prva švedska liga) imao je 2007./2008. u dresu matičnog kluba Djurgardena. Tada je odigrao samo jednu utakmicu, a iduće dvije sezone kalio se u švedskim drugoligašima Almtuni, Örebru i Mori gdje je bio na posudbi. Sezone 2010./2011. vratio se u Djurgarden za koji je tada odigrao 40 utakmica te ponio titulu najboljeg golmana SHL-a po postotku obrana, 92,7%, u osnovnom dijelu prvenstva. Iste te sezone odigrao je i dvije utakmice za Boras HC (Allsvenskan) te je nastupio za švedsku seniorsku reprezentaciju na međunarodnom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/WJPQIimQyvo

Owuyi su dobre obrane u Djurgardenu 2011./2012. sezone otvorila vrata prema Sjevernoj Americi. Tako je 26. rujna potpisao ''up/down'' ugovor s NHL klubom Toronto Maple Leafsima te je dvije sezone proveo igrajući za njihovu AHL filijalu Toronto Marlies, ali i za ECHL klubove Reading Royals i Las Wegas Wranglerse. U 2011./2012. bio je najbolji vratar ECHL-a po postotku obrana (93%) u osnovnom dijelu prvenstva, a 2012./2013. je s Royalsima osvojio Kelly kup. Prošle sezone vratio se u Švedsku gdje je za Luleu odigrao 13 utakmica u osnovnom dijelu SHL-a (92,4% obrana, prosjek primljenih golova po utakmici 1.91) i 3 u doigravanju (89,1% obrana, GAA 2.07).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što se dobro snalazi među vratnicama, Owuya odlično pliva i u pjevačkim, točnije rečeno, u reperskim vodama. Umjetničko ime mu je Mark In Da Park, 2006. godine je nastupio na švedskom Idolu, a 2008. je snimio i album C-Leberty.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo