HNS I UVIJEK VJERNI SI PRUŽILI RUKU: / 'Da smo surađivali, možda ne bi bilo toliko Uefinih kazni'

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Hrvatski nogometni savez (HNS) ipak nije zaboravio na Uvijek vjerne, svoju službenu navijačku udrugu.

31.7.2015.
18:37
Pixsell, Goran Stanzl
VOYO logo

"Svima nam je zajednički interes hrvatska reprezentacija. Za nju navijamo, ne za HNS. Dogovorili smo suradnju, jer svima nam je zajednički cilj, da se Hrvatska plasira na veliko natjecanje. Svi želimo gledati naše nogometaše na Euru u Francuskoj", kazao nam je Kruno Grlević, jedan od osnivača Kluba navijača Uvijek vjerni.

U 50 podružnica 20.000 navijača

Zanimljivo, nedavno je HNS otvorio navijački informativno-multimedijski centar Budi ponosanna uglu Petrinjske i Trga bana Jelačića u Zagrebu, na koje nije pozvao svoju službenu navijačku skupinu. Takav centar nije novost, Uvijek vjerni su imali aktraktivan prostor u Frankpanskoj ulici, no zbog skupog najma, koji je plaćao HNS, odustalo se od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAVIJAČI, EVO NEČEG ZA VAS: /

U Zagrebu otvoren centar Budi ponosan

Image
NAVIJAČI, EVO NEČEG ZA VAS: /

U Zagrebu otvoren centar Budi ponosan

"I sami ste svjedoci da zadnjih godinu i pol nije bilo suradnje, a gotovo 20.000 navijača, kroz naših 50 podružnica traži informacije, ljudi žele ići u Azerbajdžan i Norvešku, traži se infomacija za Maltu koja je označena kao gostovanje visokog rizika. HNS ima ta saznanje, treba ih kvalitetno podijeliti", dodaje Grlević.

Možda u osvježenoj suradnji HNS-a s Uvijek vjernima UEFA ima "svoje prste", Europski nogometni savez inzistira da svaki nacionalni savez ima svoju službenu udrugu preko koje komunicira sa svojim navijačima i distribuira ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Želimo da nas se tretira kao normalne ljude'

HNS se dosad naplaćao kazni zbog izgreda navijača, a posljednja je, zbog poljudske svastike, bila i najveća, 100.000 eura, oduzeti bod i dvije utakmice bez gledatelja. Prije toga, zbog nereda na San Siru plaćeno je 80.000 eura, a zbog skandiranja na utakmici s Norveškom u Maksimiru 55.000 eura i praznim tribinama na Poljudu protiv Italije.

"Teško je reći što bi bilo da je bilo, ali vjerujem da bi tih problema bilo puno manje da je HNS na pravi način surađivao s nama. S navijačima treba raditi, a mi želimo da nas se tretira kao normalne ljude. Nitko ne želi da nas UEFA stalno kažnjava. Svi želimo uspjeh hrvatskih nogometaša", zaključio je Grlević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo