'HERCEG-BOSNO SRCE PONOSNO': Hrvati se razbudili tek u petom setu, uz Čilića trebao im je i Thompson

Image

"Hvala navijačima na podršci, bili ste sjajni", poručio je Marin Čilić navijačima nakon teško izborene pobjede u pet setova protiv Federica Delbonisa u zagrebačkoj Areni.

25.11.2016.
18:34
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač pobrinuo se da "razdrma" navijačke tribine na kojima su, ruku na srce, kroz većinu prvog meča, dominirali Argentinci.

Image
ČILIĆ NAKON DRAME U PET SETOVA: /

'Znao sam da će biti teško, ali i da će doći šansa'

Image
ČILIĆ NAKON DRAME U PET SETOVA: /

'Znao sam da će biti teško, ali i da će doći šansa'

'Lijepa li si' - prvi put u petom setu

Uz Čilića, pomogao je i Marko Perković Thompson, njegova svehrvatska pjesma "Lijepa li si", konačno je, negdje na sredini petog seta, podigla navijače, čak i one "korporativne", na noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas ste jeftino, za cijenu tramvajske karte, mogli osjetiti dašak Argentine u Zagrebu. Prema pravilima ITF-a pripalo im je deset posto ulaznica, 1500, no na Laništu ih se našlo barem tisuću više, spremnih na navijanje kroz cijeli meč. Još uoči meča, hodajući prema Areni, pitali smo se: Gdje su hrvatski navijači? Radni je dan, prvi meč je rano počeo, razbudit će se Hrvati...

Još jednom se pogrešnom pokazala odluka da Hrvatski teniski savez veliki dio ulaznica podijeli sponzorima. Trebalo je tim "važnijim" navijačima vremena da se smjeste u Areni i nakon toga nisu potrošili previše dlanova i glasnica kako bi bili podrška hrvatskim tenisačima. Njijma je važnije bilo biti viđen, napraviti "selfie", pohvaliti se na društvenim mrežama gdje su i što rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice rasprodane, dio podijeljen sponzorima

Ulaznice za Davis kup rasprodane su u rekordno kratkom roku, pratkički za jedan dan. No, pritom treba znati da je u prodaju pušteno manje od polovice ulaznica, a pojedini, bolji sektori, oni uz teren, uopće nisu bili u prodaji pa su i tv-kamere uglavnom "hvatale" argentinske boje, "albiceleste" na tribinama.

Hrvatski navijači razbudili su se u petom Čilićevom setu, ali najbolji hrvatski tenisač nije do tog trenutka imao željeni "huk s tribina". Sve dok se nije začulo "Herceg Bosno srce ponosno...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo su o važnosti podrške s tribina govorili hrvatski igrači prije meča, Pa pobogu, igra se u Hrvatskoj!

Marin Čilić je na presici uoči meča je naglasio "kako ni u polufinalu u Zadru prvi dan nije bilo dobro, ali kasnije su ga navijači nosili do pobjede".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Arena može 'gorjeti'

Neki su odmah došli na svoje, govoreći kako se trebalo igrati u Zadru ili Splitu, no peti set pokazao je da i Arena može "gorjeti". Samo što je to "pogonsko gorivo" Čilić dao tribinama. Nije bilo obrnuto.

.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo