GOSPODO IZ MAKSIMIRA, VIDITE LI OVO? / Najbolji nogometaš HNL-a je igrač kojeg se Dinamo odrekao

Image

Franko Andrijašević najbolji je igrač HNL-a za 2016. godinu u izboru Tportala, javlja službena klupska stranica HNK Rijeke.

19.12.2016.
13:16
VOYO logo

U ovom izboru najboljeg igrača domaće lige biraju kapetani svih deset hrvatskih prvoligaša, a po četvrti put u nizu nagrada odlazi u ruke nekom nogometašu Rijeke. Posljednjih godina ovu su nagradu uzimali Leon Benko, Andrej Kramarić i Marin Tomasov.

RIJEKA JE JESENSKI PRVAK: Andrijašević je srušio Istru, Kekova momčad ostala na +6 pred Dinamom

Veznjak Rijeke skupio 54 boda

Veznjak Rijeke na koncu je skupio 54 boda, četiri više od drugoplasiranog El Arbi Hilal Soudanija iz Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trećeplasirani je bio još jedan igrač Rijeke - Stefan Ristovski (30 bodova). O ozbiljnosti ovog izbora najbolje govori podatak kako su u prošlosti ovu nagradu osvajali Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, spomenuti Kramarić, dok je prošle sezone slavio bivši igrač Rijeke Marin Tomasov.

Image
Image

'Ako dobijem poziv za Kinu bit ću presretan'

Andrijašević je nagradu za najboljeg igrača Prve HNL dobio isti dan kada ga je izbornik Ante Čačić uvrstio među putnike u Kinu na prijateljski turnir u Nanningu na kojem će uz Hrvatsku sudjelovati Čile, Island i domaća reprezentacija Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velika je čast igrati za reprezentaciju, nema većeg od toga. Ako dobijem poziv za Kinu bit ću presretan" kazao je Franko Andrijašević koji je karijeru započeo u Hajduk, a potom je igrao za Dinamo i Lokomotivu, da bi na početku ove sezone preselio na Rujevicu.

'Sretan sam i zadovoljan u Rijeci'

"Očito je tako moralo biti. Sada se odlično osjećam, sretan sam i zadovoljan u Rijeci."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andrijašević je ove jeseni zabio osam golova i treći je strijelac Prve HNL iza Soudanija i Jakova Puljića iz Intera koji su zabili po deset golova.

Image
Image

"Drago mi je zbog toga, ali uvijek sam prvo podređen kolektivu. Tako razmišljam oduvijek i ovi rezultati su zasluga svih nas," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvrijeđao glavnog suca Burila

Andrijašević se nije želio previše osvrtati na suspenziju od tri utakmice zbog crvenog kartona kojeg je zaradio nakon utakmice na gostovanju protiv Slaven Belupa u 16. kolu. Andrijašević je kažnjen jer je nakon utakmice izvrijeđao glavnog suca Burila.

"To je sada iza mene, nema se smisla osvrtati. Ali želio bi još jedno vidjeti gospodina Burila, te uživo u normalnom tonu popričati s njim. I vidjeti što se zapravo dogodilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka na zimsku pauzu odlazi kao lider prvenstva sa šest bodova više od drugoplasiranog Dinama. Koliko je Rijeka blizu naslovu prvaka?

'Žao mi je i Dinama i Hajduka'

"Idemo iz utakmice u utakmicu, svi želimo taj naslov. Međutim, sada se svi želimo prvo odmoriti u krugu svojih obitelji, pa onda u proljeće krećemo u borbu za naslov."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li vam žao što nikada niste dobili ozbiljnu priliku u Dinamu?

"Iskreno, žao mi je i Dinama i Hajduka, tamo mi nisu dali priliku kakvu sam tražio, a mislim i zaslužio. No, čelnici Hajduka i Dinama tako su procijenili. Rijeka mi je dala priliku, a pokušavam im to vratiti na najbolji mogući način," poručio je Andrijašević koji je proteklog ljeta prešao iz Dinama u Rijeku u zamjenu za Leškovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI:KONAČAN POREDAK: 1. Franko Andrijašević (Rijeka) 54 2. El Arabi Hillel Soudani (Dinamo) 50 3. Stefan, Ristovski (Rijeka) 30 4. Ante Ćorić (Dinamo) 24 5. Mario Gavranović (Rijeka) 16 5. Matej Mitrović (Rijeka) 16 7. Marko Vešović (Rijeka) 12 8. Filip Bradarić (Rijeka) 10 8. Marko Futacs (Hajduk) 8. Lovre Kalinić (Rijeka) 8. Antonio Perošević (Osijek) 8. Josip Pivarić (Dinamo)...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


SVI POBJEDNICI: 2003. Niko Kranjčar (Hajduk) 2004. Tomislav Erceg (Rijeka) 2005. Eduardo da Silva (Dinamo) 2006. Eduardo da Silva (Dinamo) 2007. Luka Modrić (Dinamo) 2008. Mario Mandžukić (Dinamo) 2009. Ermin Zec (Šibenik) 2010. Sammir (Dinamo) 2011. Ivan Santini (Zadar) 2012. Sammir (Dinamo) 2013. Leon Benko (Rijeka) 2014. Andrej Kramarić (Rijeka) 2015. Marin Tomasov (Rijeka) 2016. Franko Andrijašević (Rijeka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo