FORMULA 1 ODAJE POČAST: / Nakon Bianchija, više nitko s brojem 17

Image
Foto: AFP

Vodstvo Formule 1 odlučio je povući broj 17 kojeg je na svom bolidu imao nedavno preminuli 25-godišnji Jules Bianchi, u znak sjećanja na nedavno preminulog francuskog vozača.

21.7.2015.
10:19
AFP
VOYO logo

Bianchi je preminuo u petak od posljedica ozljede glave zadobivenih na VN Japana 2014. i Međunarodna automobilistička federacija (FIA) je njemu u počast odlučila "umiroviti" njegov broj 17 koji više neće biti korišten u utrkama Formule 1. Bianchi je danas pokopan u rodnoj Nici.

Vozači sami biraju brojeve

"Predsjednik FIA-e Jean Todt je objavio kako će broj 17 biti povučen iz natjecanja Formule 1 u znak sjećanja na Julesa Bianchija. Kako brojeve bolida u Formuli sada osobno bira svaki vozač, smatramo da je primjereno 'umiroviti' Bianchijev broj 17", priopćila je FIA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2014. vozači osobno biraju brojeve koje će nositi tijekom karijere u Formuli F1. Bianchi je odabrao 17 nakon što su brojeve, koji su mu bili prvi izbor - 7, 27 i 77 - već odabrali Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg i Valtteri Bottas.

Prvi smrtni slučaj nakon Senne

Bianchi, koji je vozio za momčad Marussia od 2013. i u karijeri osvojio dva boda, prvi je vozač Formule 1 koji je stradao na utrci nakon 21 godine. Posljednja tragedija prije Bianchijevog stradanja bila je nesreća legendarnog Brazilca Ayrtona Senne, trostrukog svjetskog prvaka. On je poginuo 1994. godine na utrci u San Marinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo