FINALE KOJE SVI ČEKAMO: / Hrvatska za zlato protiv - Srbije

Image
Foto: Pixsell, Daniel Kasap

Hrvatski vaterpolisti u finalu Svjetskog prvenstva u Kazanu igrat će protiv Srbije u subotu od 21 sat.

6.8.2015.
22:28
Pixsell, Daniel Kasap
VOYO logo

Hrvatska je u polufinalu nakon boljeg izvođenja peteraca svladala Grčku sa 15-13 (3-1, 2-3, 3-2, 2-4; 5-3), dok je Srbija uvjerljivo sa 10-6 (4-0, 4-2, 1-2, 1-2) bila bolja od Italije. Po dva gola za Hrvatsku tijekom utakmice postigli su Lončar, Muslim, Sukno i Obradović, a po jednoga su dodali Joković i Bukić. Za Grčku je trostruki strijelac bio Vlachopoulos, a Fountoulis je dodao dva.

"Odlična i vrhunska utakmica na nivou polufnala Svjetskog prvenstva gdje smo mi vodili kroz cijelu utakmicu, a falilo nam je jedino kako se kaže da zadamo knock out. Grčka se danas pokazala kao vrhunska reprezentacija koja je trideset sekundi prije kraja utakmice uspjela izjednačiti rezultat, a peterci su ipak zasluženo otišli na našu stranu. Kroz regularni dio utakmice ipak smo pokazali da smo bolji od njih i zasluženo prošli u finale. Ostvarili smo ciljeve koje smo zacrtali a to je još jedna medalja i plasman na Olimpijske igre", izjavio je kapetan Josip Pavić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaskom u finale SP-a Hrvatska je ujedno osigurala i plasman na Olimpijske igre koje će se sljedeće godine održati u Rio de Janeiru gdje će braniti zlato osvojeno prije tri godine u Londonu. Srbija je plasman na OI osigurala još u lipnju trijumfom u Svjetskoj ligi, pa će tako Grčka i Italija u subotu (19.30 sati) u međusobnom ogledu odlučivati ne samo o osvajaču brončanog odličja, već i o tome koja će od te dvije reprezentacije već na ovom SP osigurati Rio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo