FILIP ZUBČIĆ DOSKIJAO DO REZULTATA KARIJERE U KOMBINACIJI: / Hirscher osvojio prvo olimpijsko zlato

Image
Foto: AFP

Norvežanin Aksel Lund-Svindal koji je bio drugi nakon spusta nije niti startao sa vožnjom slaloma

13.2.2018.
8:17
AFP
VOYO logo

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić doskijao je do rezultata karijere u alpskoj kombinaciji - osovjio je 12. mjesto. Prvi je bio dominantni Austrijanac Marcel Hirscher, a srebro i broncu uzela su dva Francuza - Alexis Pinturault i Victor Muffat-Jeandet.

Zubčiću kojem je inače najbolja dispiciplina veleslalom, ovo je najbolji rezultat u kombinaciji na svim velikim natjecanjima (ZOI, Svjetski kup, SP), a do njega je došao sjajnom sljemenskom vožnjom. U spustu je startao s brojem 32 i doskijao do 28. mjesta, a zatim je osmim vremenom slalomske vožnje došao do ruba najboljih deset skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivi Hirscher

Natko Zrnčić-Dim imao je dobru startnu poziciju u spustu, broj 21, ali nije to iskoristio te je završio kao 40. sa zaostatkom od 2,83 za vodećim spustašem Thomasom Dressenom. Nakon slalomske vožnje doskijao je do 19. mjesta. Hirscher je nakon vožnje spusta bio 12. sa zaostatkom od 1,32 sekunde, ali u svojoj najjačoj disciplini nije dopustio iznenađenje te je doskijao do svog prvog zlata sa olimpijskih igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežanin Aksel Lund-Svindal koji je bio drugi nakon spusta nije niti startao sa vožnjom slaloma, a treći Matthias Mayer je nagazio na jedna vrata na sredini staze te je pri padu pokosio nekoliko sudaca.

ZOI, alpska kombinacija (M): 1. Marcel Hirscher (Austrija) 2:06,52 2. Alexis Pinturault (Francuska) +0,23 3. Victor Muffat-Jeandet (Francuska) +1,02 4. Marco Schwarz (Austrija) +1,35 5. Ted Ligety (SAD) +1,45 6. Thomas Mermillod Blondin (Francuska) +1,50 7. Kjetil Jansrud (Norveška) +2,15 8. Stefan Hadalin (Slovenija) +2,42 9. Thomas Dressen (Njemačka) +2,44 10. Klemen Kosi (Slovenija) +2,85 11. Luca Aerni (Švicarska) +3,00 12. Filip Zubčić (Hrvatska) +3,08

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo