Ferguson priznao da je vršio pritisak na sudije

Bivši menadžer Junajteda otvorio dušu

17.5.2013.
11:55
VOYO logo

Odlazeći menadžer fudbalera Mančester Junajteda Aleks Ferguson priznao je da je često vršio pritisak na sudije tokom 27 godina provedenih na Old Trafordu.

- Prošlog vikenda četvrti sudija je pokazao tablu na kojoj je pisalo osam minuta nadoknade. Samo sam mu rekao: "Razmisli ponovo". I to je naravno bio deo moje karijere, pritisak koji pokušate da stvorite kod sudija. Doduše, psihološke igrice i ratove čuvao sam za protivnika - izjavio je Ferguson engleskim medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da je ugledni Bi-Bi-Si je pre nekoliko godina skovao izraz "Fergijevo vreme".

Novinari ove kuće izračunali su da je Junajted, kada je gubio, uvek u proseku imao 79 sekundi više u nadoknadi vremena kako bi stigao do remija ili pobede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji su pre dve nedelje indirektno optužili Fergusona da je namerno "pustio" Čelsi da pobedi Junajted na Old Trafordu. Pristalice ove teorije zavere veruju da je na taj način Škot praktično obezbedio "plavcima" plasman među četiri najbolje ekipe Premijer lige i ostavio Totenhem na petom mestu, jer želi da iz tog kluba želi dovede Gereta Bejla, koji će prema nekim najavama napustiti Vajt Hart Lejn ako se "pevci" ne dokopaju kvalifikacija za Ligu šampiona.

Aleks Ferguson na kraju sezone odlazi sa klupe Junajteda, a zameniće ga njegov sunarodnik Dejvid Mojes, koji je od 2002. godine vodio ekipu Evertona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo