FENOMENALNI 'LETEĆI SLAVONAC': / Horvat rekordom izborio finale SP-a i normu za Rio!

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Sjajno je hrvatski motkaš Ivan Horvat tempirao formu, u kvalifikacijama na Svjetskom prvenstvu u Pekingu preskočio je 5.70 metara.

22.8.2015.
15:35
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

Horvat je iz prvog pokušaja preskočio 5.40, 5.55 i 5.65, da bi u trećem, posljednjem pokušaju ostvario najveći uspjeh u karijeri. Svjetski juniorski doprvak iz 2012. godine, sad je uspio ući u svoje prvo finale na velikim natjecanjima u seniorskoj konkurenciji.

Finale skoka s motkom na rasporedu je u ponedjeljak, s početkom u 13.05 sati po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Farah obranio zlato na 10.000m

U finalu utrke na 10.000 metara, olimpijski pobjednik i svjetski prvak Mo Farah obranio je naslov. Britanski trkač somalijskog porijekla, obranio se od napada Kenijaca i u strašnom finišu došao do svog trećeg zlata s SP-a rezultatom 2:01.13. Srebro i bronca pripali su Kenijcima Kamwororu (2:01.76) i Tanuiju (2:02.83).

Za Faraha je ovo četvrto zlato na SP-u. Obranio je moskovsko zlato na 10.000 metara, isto mu preostaje i na dvostruko kraćoj dionici, gdje ima priliku osvojiti treće uzastopno zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schwanitz svjetska prvakinja u bacanju kugle

Kod bacačica kugle slavila je Njemica Christina Schwanitz (20.37 m) , ispred Kineskinje Gong (20.30) i Amerikanke Carter (19.76). U Pekingu nije bilo Novozelanđanke Valerie Adams, koja je najuspješnija bacačica kugle u povijesti. Adams se oporavlja nakon operacije koljena i sprema za OI u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike