PRIČA KOJA JE POTRESLA PLANETU: / Umrlo mu dijete na porodu i onda donio odluku koja je rasplakala milijune ljudi

Image
Foto: AFP, PAUL FAITH
Image
Foto: AFP, PAUL FAITH

Veznjak Bournemoutha Harry Arter ima veliku želju. Zaigrati za reprezentaciju Irske na Euru i učiniti svoju kći i svoju obitelj ponosnima.

26.5.2016.
9:37
AFP, PAUL FAITH
VOYO logo

Njegova zaručnica Rachel je u 39 tjednu trudnoće izgubila dijete.

"Bila je to najgora noć u mojem životu", kazao je tada Arter za Guardian. Od tada mu se promijenio život. Tada je donio jednu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojne poruke podrške

"Od sada pa nadalje igrati ću samo za nju. Igrati ću za svoje djete, za svoju Renee čije srce je prestalo kucati".

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS
Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Arter je nakon smrti djeteta primio preko 3000 poruka podrške iz čitavog svijeta. Njegovu suigrači bili su uz njega. On nije mogao naći riječi kako im se zahvalili. Što im kazati. Jednostavno, i on i njegova zaručnica bili su van sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Život može ustinu biti kratak

"Slušajte, iskusio sam kako život može ustinu biti kratak. Ovo što se dogodilo mom malom djetetu moglo se dogoditi svakome u ovoj momčadi. Stoga, dajte sve od sebe danas zbog toga što ovi nogometni trenuci ne traju vječno. Ono što sam naučio iz ovog iskustva je da se život može završiti svake sekunde", objasnio je Arter svojim suigračima nakon tragedije.

Danas, pet mjeseci nakon, još uvijek ga proganja ta noć. Noć koju nikad neće zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlo je tek nešto više od pet mjeseci i sve je još uvijek izrazito teško. Međutim, gledam na to kako je bila s nama devet mjeseci. Bila je moja kći i želim je učiniti ponosnom ako nas gleda odozgo. I nju i svoju obitelj. Još uvijek imam njezinu sliku na svom mobitelu", emotivan je 26 - godišnji Irac koji je u Bournemouthu od 2010. godine, piše Independent.

Odlična sezona u Premiershipu

Iza Artera je odlična sezona u Premiershipu. Irac je jedan od najzaslužnijih što je Bournemouth završio sezonu na 16. mjestu s ukupno 42 boda, pet više od zone ispadanja i samo osam manje od prošlosezonskig prvaka Chelseaja koji je kao deseti zaokružio gornji dio ljestvice. Arter još uvijek nije na konačnom popisu za Euro, no kaže da i ako ne uspije otići u Francusku, neće biti žalostan jer za njega postoji 'samo jedna kategorija tuge'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se to niti usporediti bez obzira što sam jako strastven kada je u pitanju nogomet. Bit ću jako razočaran ako ne odem na Euro, ali neće biti kraj svijeta," says Arter.", zaključio je Arter.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo