ENGLESKI VELIKAN OČITO NIJE NAUČIO LEKCIJU: / Je li na pomolu novi slučaj Pogba?

Image
Image

Francuski nogometaš Paul Pogba (23) kao 17-godišnjak odlučio je napustiti Le Havre i karijeru nastaviti omladInskom pogonu Manchester Uniteda.

21.9.2016.
11:15
VOYO logo

Dvije godine kasniJe (2011.) sir Alex Ferguson priključio ga je prvoj momčadi. Nezadovoljan što ima malu minutažu Pogba je 2012. šokirao čelnike Uniteda te je uz simboličnu odštetu prešao u redove Juventusa.

Četiri godine kasnije Jose Mourinho preuzeo je klupu engleskog velikana te je uspio nagovoriti Francuza da se vrati u klub. Cijena: rekordnih 105 milijuna eura plus bonusi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična priča

Slična priča sada bi se mogla ponoviti s još jednim veznim igračem koji je bio član omladinskog pogona Uniteda. Vezi igrač Leicestera DannyDrinkwater (26) godinu dana prije Pogbe priključio se Unitedu.

Četiri sljedeće godine proveo je u klubu, ali nije zaigrao niti minute za prvu momčad. Nakon niza posudbi 2012. poptisao je za aktualne prvake. Transfer je prema Transfermarktu bio vrijedan 900 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, Drinkwater je izrastao u jednog od najboljih veznjaka Premier lige te je postao reprezentativac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardian je sada objavio kako bi ga Jose Mourinho već u siječnju želio vratiti u klub i grad u kojem je odrastao. Ideja je da on i Pogba zaigraju zajedno u veznom redu.

S obzirom da je Englez nedavno potpisao novi petogodišnji ugovor s klubom u njemu se nalazi otkupna klauzula u visini od 35 milijuna eura. Za United to i nije prevelik izazov s obzirom na enormnu količinu novaca koje su od odlaska Alexa Fergusona utukli u pojačajna. Točnije malo više od 600 milijuna eura, procjenjuje Transfermakt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo