JOSEOVO ZIMSKO POJAČANJE

ENGLESKI VELIKAN OČITO NIJE NAUČIO LEKCIJU: Je li na pomolu novi slučaj Pogba?

Francuski nogometaš Paul Pogba (23) kao 17-godišnjak odlučio je napustiti Le Havre i karijeru nastaviti omladInskom pogonu Manchester Uniteda.

Dvije godine kasniJe (2011.) sir Alex Ferguson priključio ga je prvoj momčadi. Nezadovoljan što ima malu minutažu Pogba je 2012. šokirao čelnike Uniteda te je uz simboličnu odštetu prešao u redove Juventusa.

Četiri godine kasnije Jose Mourinho preuzeo je klupu engleskog velikana te je uspio nagovoriti Francuza da se vrati u klub. Cijena: rekordnih 105 milijuna eura plus bonusi.

Slična priča

Slična priča sada bi se mogla ponoviti s još jednim veznim igračem koji je bio član omladinskog pogona Uniteda. Vezi igrač Leicestera Danny Drinkwater (26) godinu dana prije Pogbe priključio se Unitedu.

Četiri sljedeće godine proveo je u klubu, ali nije zaigrao niti minute za prvu momčad. Nakon niza posudbi 2012. poptisao je za aktualne prvake. Transfer je prema Transfermarktu bio vrijedan 900 tisuća eura.

U međuvremenu, Drinkwater je izrastao u jednog od najboljih veznjaka Premier lige te je postao reprezentativac.

Guardian je sada objavio kako bi ga Jose Mourinho već u siječnju želio vratiti u klub i grad u kojem je odrastao. Ideja je da on i Pogba zaigraju zajedno u veznom redu.

S obzirom da je Englez nedavno potpisao novi petogodišnji ugovor s klubom u njemu se nalazi otkupna klauzula u visini od 35 milijuna eura. Za United to i nije prevelik izazov s obzirom na enormnu količinu novaca koje su od odlaska Alexa Fergusona utukli u pojačajna. Točnije malo više od 600 milijuna eura, procjenjuje Transfermakt.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr