DUJE POSTAJE KRALJ: / "Dosta si pokazao, evo ti NBA ugovor"

Image
Foto: AFP

Hrvatska će u nadolazećoj sezoni imati četiri igrača u NBA ligi. Za ugovor sa Sacramento Kingsima kroz Ljetnu ligu izborio se Duje Dukan.

20.7.2015.
9:30
AFP
VOYO logo

Sin poznatog NBA skauta Ivice Dukana odrastao je u SAD-u, a igrao je na sveučilištu Wisconsin. Nije izabran na draftu, ali to ga nije zaustavilo u želji da zaigra u najboljoj ligi svijeta. Ovaj 23-godišnji, 208 centimetara visoki krilni igrač, uspio je zaraditi dvogodišnji ugovor s Kingsima. U četiri utakmice zabijao je više od 10 poena, da bi protiv Golden Statea postigao 13 za 17 minuta.

Amerikance podsjeća na Stojakovića

U glavnom gradu Kalifornije brzo su se zaljubili u snažnog šutera. "Nudimo ti ugovor na dvije godine. Duje, dovoljno si pokazao", kazao je hrvatskom košarkašu Vlade Divac. Igračkoji je u NBA ligi proveo 16 sezona, danas je potpredsjednik Kingsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američke medije Dukan je šutom podsjetio na Peđu Stojakovića, čiji se dres s brojem 16 umirovljen u dvorani Sacramenta. "Bio je najveće iznenađenje ljetne lige. Njegov šut izvana izgleda savršeno, odlično se snalazi s loptom za svoju visinu (208 cm), a šutom je malo podsjetio i na Stojakovića", navode Amerikanci.

Čeka ga reprezentacija

Dukan je prošle sezone igrao u NCAA finalu gdje je Wisconsin poražen od Dukea. Nakon NBA ugovora, Dukana čekaju obveze u hrvatskoj reprezentaciji jer je dobio poziv izbornika Velimira Perasovića. Ako se izborio za dres Sacramenta, možda se izbori i za dres hrvatske reprezentacije koja u rujnu nastupa na Eurobasketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NBA ligi od hrvatskih igrača su još Bojan Bogdanović (Brooklyn Nets), Damjan Rudež (Minnesota Timberwolves) i Mario Hezonja (Orlando Magic).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo