DRAMA U ZADNJEM SKOKU: / Zbog bizarnog detalja seksi Srpkinja ostala bez medalje pa uložila žalbu

Image
Foto: Screenshot/Twitter
11.8.2017.
22:15
Screenshot/Twitter
VOYO logo

Reese je za samo dva centimetra nadmašila drugoplasiranu Ruskinju Darju Klišinu koja je skokom od 7,00 m osvojila svoje prvo odličje na svjetskim prvenstvima. Trećeplasirana, Amerikanka Tianna Bartoletta, braniteljica naslova iz Pekinga, u posljednjoj je seriji skočila 6,97 m i za samo jedan centimetar bila bolja od do tada brončane, europske prvakinje Srpkinje Ivane Španović.

Odvojio se broj od dresa

Činilo se da je Španović u posljednjem pokušaju izvela najduži skok natjecanja, ali joj se pri doskoku odvojio donji dio startnog broja od dresa te ostavio trag u pijesku koji je bio bitno kraći od onog gdje je srpska daljašica doista i doskočila. Tako je Španović u nevjerojatnom raspletu prvo ostala bez treće uzastopne bronce na svjetskim prvenstvima, a potom možda i bez naslova svjetske prvakinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači protestiraju, Srbi uložili žalbu

Srpska delegacija je uložila žalbu, potvrdio je to na Twitteru predsjednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović. Zato nije bilo odmah proglašenja pobjednice. A glavni sudac je ostao pri odluci da je dobro izmjerio Ivanin skok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dodatnog razmatranja spornog skoka u kontrolnoj sobi, suci su ostali pri prvoj odluci, Reese je definitivno proglašena prvakinjom, a Španović je ostala bez medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači već protestiraju na Twitteru. Neki su čak njezin slučaj usporedili s utrkom Milorada Čavića i Michaela Phelpsa na 100 leptir s Olimpijskih igara u Pekingu, kad je Amerikanac u posljednjem zamahu pretekao srpskog plivača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati:

skok u dalj (ž)

1. Brittney Reese (SAD) 7,02 metra 2. Darja Klišina (ANA-Rus) 7,00 3. Tianna Bartoletta (SAD) 6,97 4. Ivana Španović (Srb) 6,96 5. Lorraine Ugen (VB) 6,72 6. Brooke Stratton (Aus) 6,67 7. Chantel Malone (DJO) 6,57 8. Blessing Okagbare (Nig) 6,55 9. Lauma Griva (Lat) 6,54 10. Claudia Salman-Rath (Njem) 6,54 11. Eliane Martins (Bra) 6,52 12. Alina Rotaru (Rum) 6,46

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo