NEGDJE JE GADNO ZAPELO: / Rukometni EURO je pred vratima, a Lino Červar još uvijek vodi Metalurg?!

Image

Činilo se da je sve u najboljem redu s povratkom Line Červara u hrvatski rukomet.

29.8.2017.
9:24
VOYO logo

U sedam godina, koliko ga nije bilo u Hrvatskoj, Červar je ostavio duboki trag u Makedoniji, a dogovor o preuzimanju hrvatskih rukometaša dogodio se u trenutku dok je Červar vodio makedonsku nacionalnu vrstu i klub Metalurg iz Skopja.

Dogovor je bio kao će Červar ekskluzivno, a kako drugačije pred Euro na domaćem terenu, biti hrvatski izbornik, a ugovor je potpisan na godinu dana, do 1. travnja 2018. No, krajem kolovoza legendarni trener, s kojim je Hrvatska bila svjetski i olimpijski pobjednik, i dalje radi s rukometašima Metalurga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Rješavam još neke stvari'

"Rješavam još neke stvari pa sam do daljnjega u Metalurgu. Ne ide sve preko noći, na brzinu. Uskoro će sve biti riješeno", rekao je Lino nedavno za Večernji list.

To "rješavanje preko noći", traje već mjesecima. U međuvremenu je Červar već dva puta okupio hrvatske rukometaše na predpripremama uoči Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratkom na hrvatsku izborničku klupu, Červar se odrekao znatnog ugovora koji je u Makedoniji imao kombinirano, kao izbornik i trener, a spominjao se iznos od 240.000 eura.

Hrvatski rukometni savez, uz pomoć HOO-a, Červaru nudi znatno manje novca, ali toga je Lino bio svjestan pri povratku u Hrvatsku. Prema pravilniku HOO-a Červar bi kao izbornik trebao primati 12 tisuća kuna mjesečno, ali i ta sredstva su blokirana dok je izbornik u inozemstvu. Naravno, HRS se trebao "isprsiti" za trofejnog trenera, ali, očito je tu nešto zapelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trebao raskinuti na kraju sezone

Očekivalo se, prilikom inauguracije na izborničko mjesto da će Červar svoje veze s Metalurgom raskinuti na kraju sezone, ali to se još nije dogodilo. Červaru je očito teško raskinuti sve veze s Metalurgom dok na drugoj strani vjerojatno nisu raspetljani svi financijski odnosi.

I dok je tako, Lino je još uvijek u Skopju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo