DOMINACIJI MIKAELE SHIFFRIN NE NAZIRE SE KRAJ: / U Kranjskoj Gori odskijala do 40. pobjede u karijeri

Image
Foto: AFP
7.1.2018.
13:54
AFP
VOYO logo

Najbolja svjetska skijašica Mikaela Shiffrin nastavila je demonstrirati svoju nadmoć i na nedjeljnom slalomu za Svjetski kup u Kranjskoj Gori, gdje je stigla do svoje devete ovosezonske pobjede, a ukupno 40. u karijeri, sa 1.64 sekundom prednosti pred drugoplasiranom Šveđankom Fridom Hansdotter te 1.87 sekundom prednosti pred Švicarkom Wendy Holdener.

Prva vožnja bila je briljantna

Baš kao što je to učinila i na prethodnom slalomu za Svjetski kup, onom na sljemenskom Crvenom spustu, 22-godišnja Amerikanka je već u prvoj vožnji stvorila nedostižnu prednost za sve ostale konkurentice i samo ju je velika pogreška u drugoj vožnji mogla zaustaviti na putu prema pobjedi. No, takvu pogrešku nije napravila i po treći put u karijeri je postala i ukupnom pobjednicom natjecanja za Zlatnu lisicu. Prvi put joj je pošlo za rukom pobjedi i u veleslalomu i u slalomu na natjecanju koje se tradicionalno održava na mariborskom Pohorju, ali je ovo godine prebačeno u Kranjsku Goru, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u Mariboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na zagrebačku utrku, jedina je promjena na pobjedničkom postolju zamjena mjesta Fride Hansdotter i Švicarke Wendy Holdener, koje su u drugoj vožnji obranile mjesta koja su držala nakon prve vožnje. Jedina hrvatska predstavnica, 17-godišnja Riječanke Ida Štimac, u svom je drugom nastupu u Svjetskom kupu prvi put stigla do cilja te osvojila 44. mjesto u prvoj vožnji sa startnim brojem 67, a na vrlo zahtjevnoj stazi je za Mikaelom Shiffrin zaostala 7.51 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova utrka već za dva dana

Mikaela Shiffrin je poveća vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa na 721 bod pred drugoplasiranom Wendy Holdener, dok u redoslijedu slalomašica ima 235 bodova više od drugoplasirane Slovakinje Petre Vlhove, koja je u Kranjskoj Gori osvojila četvrto mjesto.

Sljedeća utrka Svjetskog kupa za skijašice na rasporedu je već za dva dana, kad je ponovno na rasporedu slalom, a domaćin utrke je austrijski Flachau.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kranjska Gora, slalom (ž) - rezultati 1. Mikaela Shiffrin (SAD) 1:43.50 2. Frida Hansdotter (Šve) +1.64 3. Wendy Holdener (Švi) +1.87 4. Petra Vlhova (Slk) +2.18 5. Bernadette Schild (Aut) +2.43 6. Melanie Meillard (Švi) +3.68 7. Christina Geiger (Njem) +4.01 8. Estelle Alphand (Šve) +4.16 9. Nina Haver-Loeseth (Nor) +4.38 10. Anna Swenn Larsson (Šve) +4.67

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo