DOK HRVATI TUGUJU, SRBI SE VESELE: / Crni hrvatski dan u Riju bio je najbolji dosad za naše istočne susjede

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Nakon fenomenalnog utorka za hrvatske sportaše, uslijedila su brojna razočaranja.

18.8.2016.
9:56
AFP
VOYO logo

Utorak 16. kolovoza 2016. godine upisan je u povijest kao najuspješniji dan hrvatskog sporta na Olimpijskim igrama. SandraPerković osvojila je zlatnu medalju, FilipHrgović osigurao je najmanje broncu, baš kao i jedriličarski dvojac ŠimeFantela i IgorMarenić. TončiStipanović osvojio je srebro, a vaterpolisti su tog dana izborili plasman u polufinale.

SUPER-UTORAK HRVATSKOG SPORTA: Nikad se više neće ponoviti ovakav fantastičan dan na Olimpijskim igrama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tog super-utorka hrvatskog sporta uslijedila je ne tako uspješna srijeda. Lucija Zaninović, jedna od kandidatkinja za medalju, završila je natjecanje u četvrfinalu, a noć sa srijede na četvrtak donio je bolne poraze rukometaša i košarkaša. Također hrvatska rekorderka AndreaIvančević ostala bez finala na 100 metara s preponama.

Image
ŠOK U POSLJEDNJOJ SEKUNDI: /

Hrvatska uzdanica poražena u četvrtfinalu i ostala bez prilike za medalju

I dok će se Hrvatska neko vrijeme oporavljati od ovih poraza, Srbija će pak ovaj dan pamtiti kao najbolji na Igrama u Riju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović i Španović osvojile medalje

Za razliku od LucijeZaninović, srpska taekwondoašica TijanaBogdanović osvojila je srebrnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, skakačica u dalj IvanaŠpanović stigla je do brončanog odličja. Skokom od 7,08 metara oborila je osobni i nacionalni rekord. Dok bi većina sportaša bila presretna takvim uspjehom, Španović je bila neutješna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam se spermala za broncu. Jednostavno, mogla sam puno bolje. Nisam imala sreće i ne mogu vjerovati da mi je baš danas nje nedostajalo. Nadala sam se da ću čuti himnu 'Bože pravde'. Vjerovala sam da sam spreman kao nikada do sada", prokomentirala je kroz suze atletičarka.

Točku na 'i' fenomenalnog dana srpskog sporta stavili su košarkaši. Oni su u dramatičnom četvrtfinalu bili bolji od Hrvatske sa 83-86 (19-20, 19-13, 14-34, 31-20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je, inače, do danas u Riju osvojila tri zlatne medalje i dvije srebrne, te je osigurala još najmanje dvije bronce, dok je Srbija na tri medalje. Davor Štefanek zlatni je u hrvanju, dok su im po srebro i broncu osigurale već spomenute Tijana Bogdanović i Ivana Španović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MALA ZEMLJA ZA VELIKE SPORTSKE USPJEHE: Hrvatska je uvjerljivo najbolja nacija na prostoru bivše Jugoslavije

Očekuje se da će Hrvatskoj još medalju osigurati vaterpolisti, a nade se polažu i u BlankuVlašić. Srbija pak igra četiri polufinala u momčadskim sportovima - muška košarka i vaterpolo, te ženska košarka i odbojka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo