DO EUROBASKETA JE JOŠ SAMO 10 DANA, A DRAPER PORUČUJE: / 'Znam samo dvije akcije'

Image
Foto: Pixsell, Marko Lukunić

Hrvatska košarkaška reprezentacija je u prvoj utakmici pripremnog turnira u zagrebačkoj Areni svladala Estoniju sa 66-63, a Dontaye Draper je nakon dvije godine ponovno zaigrao u hrvatskom dresu.

26.8.2015.
21:18
Pixsell, Marko Lukunić
VOYO logo

Amerikanac se tek prije tri dana priključio reprezentaciji i iza sebe ima svega nekoliko košarkaških treninga, što dobro osjeća na svom tijelu.

'Bole me koljena, tetive...'

"Bole me koljena, tetive, ali masaža će pomoći. Tijelo mi se mora polako ponovno navikavati na igru. Kako dani prolaze bit će sve bolje ", uvjeren je Draper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruje da neće biti problema ni s prilagodbom na momčad. "Sve dečke znam, s njima je lako igrati. Akcije su još uvijek problem, zapamtio sam dvije, ali ima još dovoljno vremena do početka prvenstva."

Bojan Bogdanović je u sedmu pobjedu Hrvatske u pripremnim utakmicama ugradio 21 koš, ali je svjestan propusta koje je momčad imala protiv Estonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudež: Više navijača očekujem protiv BiH

"Promašili smo previše otvorenih šuteva, propuštali u obrambenom skoku u prvom poluvremenu i dopustili im da nas uvedu u svoj ritam. Ne bi smjeli dopustiti da nas išta uspava. Puno smo kvalitetniji od njih i nismo smjeli dopustiti da s njima igramo na zadnji šut", rekao je Bogdanović.

Damjan Rudež smatra da su i ovakve utakmice mogu biti vrlo korisne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je vidjeti kako ćemo reagirati i kad smo umorni, kad ne ide sve kako treba. Znali smo da igramo protiv atipičnog protivnika i da nam neće biti lako. Drago mi je da smo nastavili pozitivan niz i da smo pokazali da znamo izaći kao pobjednici iz teških situacija", rekao je Rudež koji nije bio iznenađen slabim odazivom hrvatskih ljubitelja košarke.

"Razumljivo je, s obzirom na ime suparnika i radni dan. Nije to nikakav problem. Vjerujem da će utakmice na prvenstvu biti rasprodane, a da će više navijača biti već u četvrtak protiv Bosne i Hercegovine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perasović: Ne bi bilo loše izgubiti koju utakmice

Hrvatski izbornik Velimir Perasović malo je čime mogao biti zadovoljan u igri svoje momčadi.

"Protivnik je igrao dobro, a mi loše i zato je bilo neizvjesnosti. Htijenje je neupitno, ali napadački smo bili teški, radili puno pogrešaka. Uzimali smo puno loših šuteva. Nismo imali čvrstinu ni dobar protok lopte. Najveći je problem bila napadačka svježina. Obrambeno smo dobro reagirali, osim u drugoj četvrtini. Drago mi je da smo pobijedili, iako možda ne bi bilo loše i izgubiti koju utakmicu da shvatimo kako nema lakih suparnika", zaključio je izbornik koji je bio zadovoljan onime što je na premijeri pokazao Dontaye Draper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je bio i bolji nego što smo mogli očekivati."

U drugoj utakmici na ovom pripremnom turniru Hrvatskoj će se u četvrtak (18 sati) suprotstaviti reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo