Đoković savladao Raonića i izjednačio protiv Kanade

Nole slavio u tri seta 7:6, 6:2, 6:2

15.9.2013.
16:49
VOYO logo

Novak Đoković veoma ubedljivo je savladao Miloša Raonića i doneo izjednačenje Srbiji u polufinalu Dejvis kupa protiv Kanade, piše B92.

Đoković je slavio u tri seta (7:6, 6:2, 6:2), posle dva sata i 10 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi teniser sveta izjednačio je rezultat na 2:2, a o plasmanu u finale odlučivaće okršaj Janka Tipsarevića i Vaseka Pospišila.

I Pospišil u poslednje vreme beleži sjajne rezultate – u Montrealu je stigao do polufinala i sada je 41. na ATP listi. Ipak, igrao je i u dublu, pa je pitanje hoće li biti maksimalno spreman treći dan u nizu. Tipsareviću i Pospišilu ovo će takođe biti prvi međusobni okršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi finalista Dejvis kupa je selekcija Češke, koja je bila bolja od Argentine.

Srpski teniser bio je veoma zadovoljan svojom igrom, naglasivši da ga je publika nosila ceo meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Od početka sam nametnuo svoj ritam igre, ključ je bio u tom riternu, pokušavao sam da produžim relije i to je bio način da pobedim. Prvi set je bio izuzetno važan. Uspeo sam da se dobro prilagodim uslovima i i šlaci koja je potpuno drugačija od betona. Stigao sam pre tri dana i uspeo da se adaptiram na vremensku zonu. Nametnuo sam svoj stil igre,veoma sam zadovoljan i to je bio ključ pobede - rekao je Đoković neposredno posle meča a potom se obratio i publici:

- Fantastičan meč i fantastična atmosfera, hvala vam svima. Do sada nismo znali koliko je kanadska reprezentacija jaka i zato je ova pobeda ovako važna. Molim vas sve da ostanete u Areni i bodrite Janka, volim vas!-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novak je rekao da je odlična stvar što je srpski tim izborio peti meč i nada se da će Tipsarević doneti Srbiji plasman u finale.

- Zna Janko šta treba da radi. Savetovao bih mu da bude smiren i koncentrisan i da igra svoju igru. Ali, zna on kako treba da igra, već je mnogo iskusan i verujem da može da pobedi. Pre neki dan je igrao sa Raonićem i nesrećno izgubio, a sada će mu protivnik biti Pospišil koji je takođe odličan, ali je malo umorniji jer je juče igrao dubl. Ovo takmičenje je najvažnije za nas, kao Svetsko prvenstvo. Ono što je Svetsko prvenstvo u fudbalu, to je Dejvis kup u tenisu. Nema ništa lepše nego igrati za svoju zemlju, nositi grb i zastavu na grudima i doneti radost svojoj državi. Nadam se da ćemo izboriti finale, jer ako pobedimo igraćemo sa Češkom ponovo u Beogradu i imati priliku da trofej osvojimo pred svojim navijačima - dodao je Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo