Dinamo uz Mamića: Može li Albanac da bude ministar odbrane Srbije?

Totalna konfuzija: PR „modrih” priča jedno, a klub saopštava nešto sasvim drugo

16.3.2013.
15:29
VOYO logo

Direktor za odnose sa javnošću Dinama iz Zagreba Tomislav Marčinko podržao je privedenog prvog čoveka kluba Zdravka Mamića i ocenio da bi ministar sporta Hrvatske Željko Jovanović odavno bio na "doživotnoj robiji" da premijer i predsednik te države "treniraju strogoću" nad njim kao što to rade nad Mamićem.

Mamić je u petak u jednoj radio emisiji izjavio da Jovanović kao Srbin i kao čovek koji nikad nije radio u prosveti i sportu ne može da vodi resor sporta u Hrvatskoj i da "ima krvna zrnca koja mrze sve što je hrvatsko". Izvršni predsednik Dinama je posle toga priveden i noć je proveo u pritvoru. Njegov istup osudili su predsednik i premijer Hrvatske Ivo Josipović i Zoran Milanović, kao i brojni političari vlasti i opozicije, i predstavnici srpske zajednice u Hrvatskoj. "Kada bi se Josipovićevo i Milanovićevo 'treniranje strogoće' na Zdravku Mamiću primenilo na Željku Jovanoviću, on bi već davno bio na doživotnoj robiji", piše u nečemu što se isprva smatralo "saopštenjem Dinama". U tom saopštenju, koje je potpisao direktor za odnose sa javnošću tog kluba Tomislav Marčinko, postavlja se pitanje da li bi, na primer, ministar odbrane Srbije mogao da bude Albanac. "Što se tiče Mamićeve konstatacije kako nije normalno da u Hrvatskoj Srbin bude ministar obrazovanja, pitajte u Nemačkoj može li ministar obrazovanja ili odbrane biti Francuz, ili u Srbiji Albanac, u Grčkoj Turčin, u Izraelu Palestinac", piše u saopštenju. Marčinko je naveo i da Mamić ima više prijatelja Srba nego svi članovi hrvatske vlade zajedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se ogradio od saopštenja

Zagrebački klub se ogradio od ovog dopisa medijima i to na sledeći način:

"GNK Dinamo ovim putem ističe kako pismo gospodina Tomislava Marčinka poslano u medije, a koje se tiče najnovijih događaja vezanih uz izjavu izvršnog predsednika Dinama Zdravka Mamića o ministru Željku Jovanoviću te njegovo privođenje, nije saopštenje GNK Dinamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se ograđuje od svega napisanog u tom pismu te ističe kako je jedino službeno saopštenje napisano u petak 15.03.

"Službeno potvrđujemo da je izvršni predsednik Zdravko Mamić na informativnom razgovoru u Heinzelovoj. Dakle, da nije priveden kako prenosi većina medija. GNK Dinamo će izneti klupski stav kada bude raspolagao s punom informacijom. Pravovremeno ćemo informisati naše navijače u skladu sa razvojem događaja. Daljnje službeno oglašavanje kluba o celoj situaciji biće nakon prikupljanja svih relevantnih informacija o celom slučaju", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnoj internet stranici zagrebačkog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo