DINAMO SE HVALI PORAZNOM STATISTIKOM: / U 14 utakmica naprave ono što velikanima uspije u tri

Image

Slika gotovo praznog Maksimira uoči utakmice s Lyonom djelovala je dosta otužno.

23.11.2016.
15:25
VOYO logo

Susret petog kola Lige prvaka uživo je pratilo samo 7,834 gledatelja.

No to nije obeshrabrilo Modre da se na službenoj stranici pohvale posjećenošću utakmice ove sezone. Tako su iznijeli podatak da je stadion na Maksimiru do sada pohodilo preko 100 tisuća navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPLIĆANI SE SPRDAJU S BOYSIMA I DINAMOM: /

'Navijači su se navodno vratili, ali...'

Image
SPLIĆANI SE SPRDAJU S BOYSIMA I DINAMOM: /

'Navijači su se navodno vratili, ali...'

"Sa 7,834 gledatelja protiv Olympique Lyona službena brojka ove sezone zaustavila se na 100,596 gledatelja", navodi klub na službenoj stranici što je detaljnije obrazloženo.

"U 14 domaćih natjecateljskih utakmica (Prva HNL, kvalifikacije Lige prvaka i skupine Lige prvaka) prosjek posjećenosti iznosi 7,185 gledatelja po utakmici. Uz to, prosječna posjeta po kapacitetu stadiona je 20,46 posto s obzirom na to da je službeni kapacitet maksimirskog stadiona 35,123 sjedećih mjesta. Najveća posjećenost na domaćoj utakmici bila je protiv Juventusa u sklopu Lige prvaka, kad je na stadionu bilo 25,320 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kod kuće što u gostima, Dinamo je ove sezone odigrao ukupno 29 natjecateljskih utakmica te ju je ukupno gledalo 291,500 gledatelja (prosjek: 10,051)", piše na klupskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su navijači najavili povratak na tribine, što je bio slučaj na utakmici s Juventusom, ipak je porazno što maksimirske tribine i dalje većinom zjape prazne. Klub je vjerojatno na ovaj način želio u boljem svjetlu prikazati poraznu činjenicu. Ona je tim poraznija jer klub već drugu sezonu zaredom igra u Ligi prvaka, a publika je i dalje nemotivirana za dolazak na stadion.

Uspoređivati ove brojke s europskim velikanima sličnog kapaciteta stadiona dosta je apsurdno. Chelseajev Stamford Bridge ima kapacitet od 41,631 mjesta, a oni će brojku posjećenosti od 100 tisuća prijeći u tri, a ne 14 utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo