DETRONIZIRANI ŠUKER PRIZNAO: / 'Drago mi je zbog Džeke, ali i njegovi će rekordi biti srušeni'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker ovih dana je u Sarajevu, gdje je sudjelovao na konferenciji o sportu Simposar.

28.10.2016.
23:15
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Džeko je igrajući za Wolfsburg, Manchester City i Romu postigao 134 gola u ligama Petice, dok je Davor Šuker postigao 129 golova igrajući za Sevillu, Real Madrid, Arsenal, West Ham i München 1860. Džeko je Šukera nadmašio u dresu reprezentacije, omjer golova je 49-45 za napadača BiH.

'Rušenje rekorda je sastavni dio sporta'

"Drago mi je što je srušio taj rekord, to je sastavni dio sporta. Najviše cijenim igrače koji zabijaju golove, a Džeko je vrhunski u tome, nije bez veze zabio toliko. No, doći će oni koji će srušiti i Džekine rekorde, to je sastavni dio sporta", rekao je Šuker za Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezaboravna 1998. godina

No, Džeko nema ono što ima najbolji hrvatski strijelac, broncu za Svjetskog prvenstva na kojemu je osvojio Zlatnu kopačku, dok je s Realom osvojio Ligu prvaka, oba trofeja 1998. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu godinu je nemoguće ponoviti, bilo je nezaboravno", prisjeća se predsjednik HNS-a.

U današnjem nogometu sve je manje pravih napadača, čistokrvnih "devetki", kakav je bio Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima ih sigurno, ne volim govoriti o imenima. Najvažnije je da igrači zabijaju golove, jer to je najvrednije u nogometu. To nije lako raditi iako ljudi dok gledaju znaju reći: 'Joj, šta je promašio'. To nije lagano. Za to treba proći svu školu, trebaš imati i dar s neba i na kraju, potrebno je puno rada i odricanja. Trebate imati tehniku, znati doći na pravo mjesto, osjetiti gdje će biti šansa. Znači, puno faktora treba da biste bili prava 'devetka'. Da biste zabili toliko koliko je Džeko zabio, koliko sam ja zabio... Treba biti kompletan igrač", otkrio je tajnu zabijanja golova predsjednik HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Deset huligana nam može uništiti svaku utakmicu'

Šuker je vješto, kao nekad braniče na terenu, izbjegao temu o regionalnoj ligi, okrenuvši priču na lošu infrastrukturu i probleme s navijačima.

"Prije toga trebaju nam infrastruktura i sigurnost. To su pitanja za naše države, za naše premijere. Srce me boli kada vidim Grbavicu, Maksimir, stadion u Osijeku... Zašto u drugim zemljama može, a kod nas ne može? Nije dovoljno da dobijemo taj projekt, sigurno će neko pomoći, ali naša politika i državnici moraju raditi na tome. Naš je segment nogomet, ali kako ćemo se boriti sa huliganizmom? Nemamo način za borbu, deset huligana može nam uništiti svaku utakmicu", zaključio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo