DEČKI, UŽIVAJTE U TRENUTKU: / Evo primjera da čarolije nogometnih 'pepeljuga' ne traju dugo

Image

I dok Leicester uživa u najboljim danima klupske povijesti, proslavljajući prvi naslov engleskog prvaka, vrijedi pogledati i u budućnost.

4.5.2016.
12:29
VOYO logo

Ukoliko im to i uspije, nekim čudom održati glavninu momčadi zajedno, teško je očekivati da će Leicester i sljedeće godine biti pretendent za vrh i obranu titule u Premiershipu.

Ne kaže se uzalud kako je "u sportu puno lakše osvojiti nego obraniti naslov". Mudri Claudio Ranieri odmah je u trenucima slavlja stišao euforiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranieri: Sljedeće godine bit ćemo deseti

"Sljedeće godine borit ćemo se za 10. mjesto", izjavio je talijanski stručnjak, nakon remija Chelsaja i Tottenhama, koji je Leicesteru omogućio proslavu naslova dva kola prije kraja.

Image
RANIERI ĆE DOBRO NAPLATITI SVOJU VIDOVITOST: /

'Uzeo sam u obzir da bismo mogli biti prvaci'

Image
RANIERI ĆE DOBRO NAPLATITI SVOJU VIDOVITOST: /

'Uzeo sam u obzir da bismo mogli biti prvaci'

Možda je to navijačima i još brojnijim simpatizerima Leicestera teško prihvatiti, ali vrlo brzo doći će trenutak kad će se "lisice" morati probuditi iz gotovo nestvarne priče, jednog od najvećih iznenađenja u nogometnoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja dva desetljeća, Kaiserslautern je iznenađujuće slavio u Njemačkoj 1998. godine. Godinu dana poslije, bio je na vrlo dobrom petom mjestu, ali ipak daleko od vrha. Iste godine prvak Francuske postao je Lens, da bi potom završio na šestom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Montpellier prvak, pa deveti sljedeće sezone

Francusku je šokirao i Montpellier 2012. godine. Čarolija "pepeljuge" kratko je trajala, jer je ista momčad sljedeće sezone zauzela deveto mjesto u Le Championnatu.

Bursaspor je bio mega-iznenađenje 2010. godine u Turskoj, a godinu dana kasnije nije bio loš, zauzeo je treće mjesto, ali s 21 bodom manje do prvaka Fenerbahçea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo tko je očekivao da će 2009. godine u Bundesligi slaviti Wolfsburg, da bi nakon godinu dana prvak ponovno postao Bayern, čiju je dominaciju do današnjih dana uspjela prekinuti tek Kloppova Borussia.

Real Sociedad jedina iznimka

Iznimka koja potvrđuje pravilo je priča o Real Sociedadu. Baski su 1981. godine po prvi put postali prvaci Španjolske. Na kraju sezone imali su isti broj bodova kao i Real, ali bolju gol-razliku. Čudo iz San Sebastiana potrajalo je još jednu sezonu. Real Sociedad obranio je naslov s dva boda više od drugoplasirane Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo