ČUDO IZ LEICESTERA: / Znate li gdje su bili prošle godine u ovo vrijeme?

Image

Leicesterova pobjeda nad nad bogatim Manchester Cityjem i to na njihovom Etihadu djelovala je prilično iznenađujuće, unatoč činjenici da su vodeća momčad prvenstva.

7.2.2016.
12:39
VOYO logo

Ona je još posebnija ako se u obzir uzme da je Leicester lani u ovo vrijeme bio posljednji na tablici te se borio za ostanak u ligi, kao i činjenica da je klub početnih 11 iz subotnjeg susreta doveo za nevjerojatno malih 22,25 milijuna funti, koliko je izračunao BBC.

Ispred Tottenhama i Cityja

Momčad ClaudijaRanierija poslije 24 odigrana kola na prvom je mjestu s 53 boda, pet više od drugoplasiranog Tottenhama. Prije točno godinu dana Leicester je imao samo 17 bodova, jedan više nego što sada ima Aston Villa. No na kraju su imali fantastičan niz te su uspjeli skupiti 41 bod pa su završili prvenstvo na 14.mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijede manje od Otamendija

Ona druga brojka se možda čini još zanimljivijom. Leicester je na igrače iz prve momčadi potrošio ukupno 22,25 milijuna funti. Najboji strijelac lige JamieVardy došao je za milijun funti iz niželigaša Fleetwooda, dok je za junaka subotnjeg derbija RiyadaMahreza izdvojeno, kako se sada pokazalo, mizernih 400 tisuća funti. Također, skoro pola igrača iz prve momčadi došlo je u klub iz engleskih niželigaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je zapravo velik njihov uspjeh govori i podatak da je petoplasirani Manchester United ljetos samo na MemphisaDepaya izdvojio 24,6 milijuna, a Nizozemac većinu vremena provodi na klupi. Također Chelsea je Pedra platio 21,4 milijuna, Manchestre City je za braniča Otamendija dao 28,4 milijuna. Koliko je tek plaćeno za Anthonyja Martiala, Kevina de Bruynea, Raheema Sterlinga...a momčadi koje su ih kupovale nalaze se ispod kluba koji je lani u ovo vrijeme bio na posljednjem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo