ĆORLUKA DOBIO 'VATRENA KRILA': / 'Dosad su me zaobilazile nagrade, pored toliko 'umjetnika' u momčadi'

Image
21.3.2017.
22:02
VOYO logo

Ćorluka je dobio nagradu 'Vatrena krila' koja se dodjeljuje od 2009. godine kada je prvi dobitnik bio Vedran Runje. Nagradu su do sada dobili i Josip Šimunić (2010), Dario Srna (2011), Mario Mandžukić (2012), Stipe Pletikosa (2013), Ivan Perišić (2014) i Ivan Rakitić (2015).

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

OD ĆORIĆA PREKO ĆORLUKE DO ŠPACE: Ovako su 'Uvijek vjerni' nagradili Vatrene

Image

OD ĆORIĆA PREKO ĆORLUKE DO ŠPACE: Ovako su 'Uvijek vjerni' nagradili Vatrene

Zahvalivši klubu navijača "Uvijek vjerni" za ovo priznanje, Ćorluka je istaknuo kako nagrada ima još veće značenje za njega zato što "zna s koliko srca svaki naš reprezentativac nastupa za Hrvatsku."

Krvave glave protiv Turaka

Na Europskom prvenstvu, Ćorluka je krvave glave okončao utakmicu protiv Turske i bio jedan od najboljih u Čačićevoj momčadi. Nakon toga igrao je s vaterpolskom kapicom na glavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Jedino lijepo sjećanje s toga EP-a mi je ta kapica, a ovo ostalo želim što prije zaboraviti. Trebali smo puno više napraviti, ali nismo. Međutim, ne treba se sada vraćati na to," kazao je naglasivši jedan detalj:

"Ponosan sam zbog načina na koji smo igrali. Ispraćeni smo u jednoj atmosferi u kojoj smo dolazili na utakmice s pitanjem hoće li se završiti i hoće li biti prekida. Ponosan sam na cijelu reprezentaciju što smo uspjeli stvoriti super atmosferu što se i sada nastavlja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11 godina propustio tek sedam utakmica

Zanimljivo, Ćorluka je od 2006. pa sve do danas propustio samo sedam utakmica hrvatske reprezentacije, a od tih sedam 'Vatreni' su dobili samo dvije bez njega.

"U tim utakmicama u kojima smo izgubili mislim da niti ja ne bi pomogao. Lijep je podatak da sam propustio samo sedam utakmica jer me do sada zdravlje jako dobro služilo. Nažalost, ovaj puta nije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Stoperi ne dobivaju često nagradu'

"Zahvaljujem se na ovoj predivnoj nagradi, jer ih mi stoperi baš ne dobivamo tako često, pored svih ovih umjetnika. Ali, s obzirom da znam s koliko srca svaki naš reprezentativac nastupa za Hrvatsku, ova nagrada mi ima još veće značenje. Htio bih se zahvaliti 'Uvijek vjernima' i svim istinskim navijačima reprezentacije u ime svih igrača, i nadam se da će nas nositi u petak do pobjede, a tako i u budućnosti", kazao je branič moskovskog Lokomotiva koji će zbog ozljede propustiti utakmicu protiv Ukrajine u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

"Nažalost, nisam mogao stisnuti zube jer imam malu rupturu zadnje lože i oporavak će trajati tri tjedna. Nije bilo smisla riskirati, a izbornik ima dovoljno dobre igrače koji mogu zamijeniti mene, ali i Vrsaljka", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Ukrajine neće biti jednostavno'

"Protiv Ukrajine neće biti jednostavno, mislim da nam je veliki plus što ćemo napokon igrati pred publikom. Možda se malo i iznenadimo kada vidimo ljude na stadionu. Igramo protiv jedne opasne reprezentacije koja je napadački jako dobra, ali ne trebamo se nikoga bojati, posebice na svom terenu", dodao je o kvalifikacijskoj utakmici.

'Imao sam sedam, osam ponuda'

Hrvatska će 27. svibnja gostovati u Los Angelesu protiv Meksika premda su tada završnice većine europskih liga. Ćorluka bi mogao biti jedan od igrača koji će putovati u SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba vidjeti s mojim klubom, jer to nije FIFA termin. Ali željan sam, treba mi još pet nastupa do stote utakmice u hrvatskom dresu, pa ću ići bilo gdje," kazao je sa smiješkom.

Ćorluka je otkrio i zašto je ostao u Lokomotivu premda ga se povezivalo s nizom drugih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom posljednjeg prijelaznog roka klub je dobio sedam, osam ponuda, ali me čelnici nisu željeli pustiti. Ponudili su mi novi ugovor koji sam potpisao. Nisam previše razmišljao jer me tamo vole i cijene," kazao je.

Poklepoviću nagrada za životno djelo

Nagradu Kluba navijača za životno djelo dobio je bivši trener Hajduka Stanko Poklepović koji nije mogao sam preuzeti nagradu pa ju je u njegovo ime preuzeo legendarni bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević koji je ovu nagradu dobio prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Hvala vam što ste ga se sjetili. Kada je čuo za nagradu rasplakao se, ali mi u ovim godinama lako plačemo. Špaco nije bio samo legenda Dalmacije nego i šire", izjavio je Ćiro koji je istu nagradu dobio lani.

Ćorić 'Nada godine'

Nagrada "Nada godine" pripala je mladom veznjaku Dinama Anti Ćoriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem se navijačima što su uz mene. Ova nagrada mi mnogo znači i veliki je motiv za budućnost", izjavio je 19-godišnji Ćorić.

Image
Image

"Uvijek vjerni će sljedećih mjeseci obilježiti deset godina rada", za kraj ove svečanosti je poručio osnivač Kluba navijača hrvatske nogometne reprezentacije Kruno Grlević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji dobitnici nagrade 'Vatrena krila'

2009. - Vedran Runje 2010. - Josip Šimunić 2011. - Darijo Srna 2012. - Mario Mandžukić 2013. - Stipe Pletikosa 2014. - Ivan Perišić 2015. - Ivan Rakitić 2016. - Vedran Ćorluka

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo