ĆIRO OŠTRO PO IZBORNIKU: / 'Čačić je za sve kriv! Zbog njega nismo mogli pobijediti!'

Image
Foto: prtscr Nova TV

U Dnevniku Nove TV nastup hrvatske nogometne reprezentacije na Euru u Francuskoj prokomentirao je slavni trener Ćiro Blažević.

26.6.2016.
21:52
prtscr Nova TV
VOYO logo

Istaknuo je kako je izuzetno teško doživio poraz od Portugala u osmini finala. "Očekivanja su bila itekako optimistična. Na nesreću, malo tko je očekivao da bi Hrvatska koja je u jednom elanu i zaletu mogla izgubiti od Portugala. Što je najgore, nije bilo teško konstatirati i u vrijeme same utakmice da smo mi bolji i da mi to moramo pobijediti. Pa ipak nismo."

Na pitanje zašto smo izgubili bio je jasan: "Zašto su izgubili? Meni je jako teško kao treneru, doduše treneru u debeloj penziji... Kriv je Čačić! Kriv je Čačić! Tako kako je on vodio reprezentaciju mi nismo mogli doživjeti ništa drugo nego ovo što smo doživjeli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjaca je za Hrvatsku ono što je Ronaldo za Portugal

"Govorio sam i vama i svima stalno kako Marko Pjaca mora igrati, on je nakon Luke Modrića najbolji hrvatski nogometaš, najučinkovitiji. Ono što je on za Hrvatsku to je Cristiano Ronaldo za Portugal. On je u 10 minuta pokazao više nego Ronaldo u 90 minuta.

Znači, Čačiću, nisi nadaren za izbornika. Ti si odličan trener, ti si jedan čestiti čovjek i veliki patriota i nogometni trener, ali nisi izbornik. To su dvije različite stvari. Ne možeš se indiferentno ponašati za vrijeme utakmice, bez tvoje reakcije i tvog impulsa, a jokera na klupi imaš koliko hoćeš, a Pjacu stavljaš u produžetku samo 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netko mora biti kriv. Ako je ekipa kvalitetnija od Portugala što su svi eksperti Europe rekli, a oni dali sve od sebe pa nisu pobijedili. Pogriješio je Čačić."

Image
ĆIRO KROZ SUZE PORUČIO ČAČIĆU: /

'Slušaj staru budalu, taj dečko je Bog, a ti ga držiš na klupi!'

Image
ĆIRO KROZ SUZE PORUČIO ČAČIĆU: /

'Slušaj staru budalu, taj dečko je Bog, a ti ga držiš na klupi!'

Čačić nema nužan refleks

Posebno je Blaževiću zasmetalo što je Čačić prvu izmjenu napravio tek u 88. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je dobar trener, ali u ovim delikatnim situacijama nije nadaren i nema neophodan refleks. Trener Portugala Fernando Santos je jedan svjetski mačak, on je morao njega dobro prostudirati, sve njegove karakteristike da postavi igru tako da mora pobijediti ili da su mu šanse neusporedivo veće. Jako mi je žao kad netko kaže sreća. Ma sreća ne postoji! Što si učinio da je imaš?

Kad su Rogeru Federeru rekli da je imao sreću on je odgovorio 'da, koliko više radim, toliko imam više sreće'. Nisi se dovoljno potrudio da uspostaviš koncepciju. Čim smo počeli dominirati u prvih 10 minuta znao sam da je strategija pogrešna. Ali, jedna želja i fanatična borbenost naših igrača stvorili su toliko prigoda, a oni su samo čekali jednu kontru što je i njihov izbornik rekao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čujte, prije 10 godina sam strepio da netko ne napravi rezultat veći od mene. Kunem vam se, nakon poraza od Portugala sam plakao, toliko sam želio da Hrvatska napravi rezultat adekvatan svojim kapacitetima. Bio sam strahovito tužan."

'Zdravko Mamić je apsolutni gospodar'

Upitan bi li Čačić trebao voditi reprezentaciju i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo kazao je: "Ne mogu da zaobiđem mog prijatelja Zdravka Mamića koji je apsolutni gospodar. Za sve dobro i zlo u reprezentaciji je kriv Mamić, jer on jedini odlučuje. Zamislite vi koliko smo mi nemoćni kad je Mamić u pitanju - on Čačića izbaci iz Dinama kao lošeg trenera, a onda odluči da Čačić bude izbornik hrvatske reprezentacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema dvojbe da na ovom Euru nisu manifestirani najveći talenti koji tek dolaze. Hrvatska je jedan nepresušan izvor talentiranih mladića i samo je bitno da budu dobro vođeni. Ja sad to mogu reći - najvažniji čovjek nogometne ekipe je trener, izbornik. Čačić je našao načina da svi budu jedinstveni, stvorio je divnu atmosferu, ali sine malo si deficitiran u ovim odlučujućim momentima", zaključio je Ćiro.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo