CIRK / US U HNS-u! Čačić iz Vatrenih izbacio hajdukovca, a pozvao dinamovca

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

Novi hrvatski izbornik Ante Čačić u utorak se predstavio hrvatskoj javnosti i objavio popis igrača za nadolazeće eurokvalifikacijske srazove protiv Bugarske i Malte.

22.9.2015.
12:42
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

Novi hrvatski izbornik presicu je počeo odama Hrvatskoj...

"Imamo priliku da kroz sport služimo Hrvatskoj. Ciljevi reprezentacije su jasni. Prvi imperativ je plasman na završnicu EP-a u Francuskoj i ja ću dati sve od sebe da se ti ciljevi ispune. Moja zadaća je svakako da već od danas činim sve da tako i bude. Reprezentacija zahtjeva i zaslužuje pozornost izbornika i svih oko mene. Svu stručnost, znanje i iskustvo. Nemojte sumnjati, moje srce je uz reprezentaciju", kazao je Čačić na otvaranju i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tome će mi pomoći moji najbliži suradnici. Ante Miše, Josip Šimunić i Marijan Mrmić. Htio bih se zahvaliti ranijem izborniku Niki Kovaču na svemu što je on dao za reprezentaciju na ovom putu. Navijačima poručujem da se ne boje za Hrvatsku, da vjerujem u naš uspjeh jer da nije tako vjerujte mi da se ne bih prihvatio ove funkcije. Podrška navijača nam je itekako važna. Lakše se na travnjaku boriti kada je čitava Hrvatska uz nas".

Čačić je objasio i svoj potez dovođenja Šimunića u tabor Vatrenih...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić
Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Šimunić je rehabilitiran

"Trenirao sam ga godinu dana u Dinamu. On je oličenje poštenja i profesionalnosti, a uz to je omiljen među navijačima. Što se tiče pokliča i kazne, on je kaznu odradio i može sve ostale rehabilitirati. Ja sam kao domoljub bio pošten i svugdje radio kako treba. Mislim da Šimunića ne treba gledati krivim očima. ", jasan je izbornik.

Od njega se očekuje da Hrvatsku odvede na EURO u Francuskoj 2016. godine. Stoga, novinare i hrvatsku javnost zanima kako će izgledati reprezentacija za nadolazeće eurokvalifikacijske susrete protiv Bugarske i Malte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem u ove igrače, sve su to klase koje mogu ispuniti sve naše zadatke koje ćemo ispred njih staviti. Nama samo treba bolji ambijent oko reprezentacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačić je prokomentirao i bivšeg hrvatskog izbornika Niku Kovača i otkrio tko mu je sve čestitao na izborničkoj funkciji...

Image
BRUTALNO ISKRENO: /

Milanović rekao istinu o Kovaču i Čačiću

Image
BRUTALNO ISKRENO: /

Milanović rekao istinu o Kovaču i Čačiću

"Prvi mi je čestitao Cico Kranjčar, Slaven Bilić, Igor Štimac, Branko Ivanković. Podrška je stigla od naše struke i sve pohvale mi jako puno znače. Niko Kovač mi se nije javio, ali siguran sam da hoće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da Mamić na njega ne utječe

Zdravko Mamić je osoba koja se u hrvatskoj javnosti percipira kao onaj koji ima velikog utjecaja na Čačića. Puno se posljednjih dana piše o tome, Čačić i je Mamićev čovjek od povjerenja, stoga postoji opravdana sumnja da će Mamić svoje igrače gurati u reprezentaciju kao u svojevrsni izlog za kasniju prodaju. Čačić to komentira:

"Ja sam rođen u Zagrebu, možete pitati što god hoćete o meni, sve će vam se reći, sve o mom karakteru kakav sam kao osoba. Svi koji me znaju, znaju da sam svoj. Uvijek sam se borio da budem neovisan. Zdravko Mamić i ja smo surađivali godinu dana, ali bio sam samostalan u svemu u svom poslu. Budite sigurni da će Ante Čačić birati samo one igrače koji su najspremniji, a ne koje netko nameće. Ovjdje na popisu ne postoji niti jedan igrač koji to ne zaslužuje. Zdravko Mamić me poznaje i ako me on preporučio, onda je to pohvala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Čačić je u reprezentaciju pozvao junaka dvoboja s Arsenalom Josipa Pivarića, a izbacio hajdukovca Miju Caktaša kojeg je ranije Kovač pozvao u reprezentaciju, iako mu nije dao niti minute. Caktaš u posljednje vrijeme igra sjajno u dresu Hajduka, ali Čačić ga je izostavio s popisa. Uz to, posljednjeg Kovačeva popisa nisu pozvani branič PAOK-a Marin Leovac i napadač Fiorentine Ante Rebić.

"Poznam Pivarića ga jako dugo. Sa sobom sam ga poveo iz Lokomotive. On je igrač koji u kontinuitetu igra u momčadi koja egzizstira u Europi. Josip je u zadnjih par mjesci igrama zaslužio poziv među najbolje i sad je tu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dario Srna ostaje kapetan, tu neće ništa mijenjati...

"Nema potrebe za tim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eduardo mu je u fokusu, iako se oprostio od Vatrenih...

"On je odličan igrač i pratit ću ga. Ako će biti na nivou, ponovno ću ga pozvati"...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA REPREZENTACIJA:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Marko Lešković (Rijeka), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Josip Pivarić (Dinamo Zagreb)

Veznjaci: Luka Modrić, Mateo Kovačić (oba Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milano), Ivan Rakitić (Barcelona)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Wolfsburg), Ivica Olić (HSV), Mario Mandžukić (Juventus), Andrej Kramarić (Leicester City), Duje Čop (Malaga)

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo