CHELESEA vs MAN. UNITED: / Pet najžešćih dvoboja engleskih velikana

Image

Manchester United i Chelsea u nedjelju u 17 sati na Stamford Bridgeu igraju utakmicu koja je u prošlom desetljeću bila najveća u Engleskom prvenstvu.

7.2.2016.
8:00
VOYO logo

Ne toliko zbog nekog povijesnog rivalstva koliko zbog činjenice da su se te dvije momčadi najčešće borile za naslove prvaka.

Međutim danas je situacija znatno drugačija. Iako brani naslov prvaka Chelsea se nalazi u donjem dijelu tablice, dok je Manchester United od odlaska AlexaFergusona daleko od one momčadi koja je rijetko koju sezonu završavala bez trofeja. A sada se navijači polako privikavaju na to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji susret

Posljednju međusobnu utakmicu odigrali su 28. prosinca, a iako se očekivao dosadan susret on je na kraju bio iznenađujuće uzbudljiv, no na kraju je završio bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je situacija malo drugačija. Od dolaska GuusaHiddinka Chelsea nije izgubio u prvenstvenu (tri pobjede, pet remija), dok je Manchester u tom periodu upisao tri poraza, dva remija i tri pobjede. No čini se da se i momad Luisa van Gaala budi pa su prošlog utorka Stokeu bez problema zabili tri gola.

Prije nego što počne novi dvoboj ova dva kluba, možda je prilika za prisjetiti se nekih od njihobvih najuzbudljivijih susreta iz prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Chelsea 5-0 Manchester United, listopad 1999.

Na klupi Chelseaja tada je bio GianlucaVialli, a ovom pobjedom prekinuli su niz Manchestera od 29 utakmica bez poraza. GusPoyet u 27 sekundi zabio je za vodstvo plavih. NickyButt dobio je crveni nakon sukoba s DennisomWiseom, a nakon toga su usliedili pogotci ChrisaSuttona, Poyeta, JodyjaMorrisa i autogol HenningBerga. No, Manchester United je te sezone stigao do naslova prvaka, a Chelsea je osvojio FA kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Manchester United 1-0 Chelsea, studeni 2005.

Crveni vragovi tada su prekinuli Chelseajev niz od 40 utakmica bez poraza. Jedini gol na utakmici dao je DarrenFletcher, no kao i u prethodnom primjeru gubitnik je na kraju došao do naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Chelsea 3-0 Manchester United, travanj 2006.

Chelsea je došao do drugog naslova zareodm poslije ove pobjede na Stamford Bridgu. Momčad JoseaMouruinha ušla je u utkamici znajući da im je samo bod potreban za naslov, a na kraju su slavili golovima WilliamaGallasa, JoeaColea (nakon solo prodora) i RicardaCarvalha.

Ova utakmica donijela je brigu engleskim navijačima jer se na njoj pred početak Svjetskog prvenstva ozlijedio WayneRooney, u to vrijeme najbolji engleski napadač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Manchester United 3-1 Chelsea, rujan 2011.

Utakmica se neće pamtiti toliko po golovima koliko po promašaju FernandaTorresa. Španjolac je bio već zabio gol, no onda se našao u 100 postotnoj prilici. Zaobišao je DavidadeGeu, ali je nekim čudom uspio promašiti prazna vrata. Taj je promašaj savršeno opisao Toorresov boravak u Chelseaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Chelsea 3-3 Manchester United, veljača 2012.

Momčad Alexa Fergusona uspjela je na ovoj utakmici nadoknaditi zaostatak od tri gola čime je praktički označen kraj trenerske karijere Andre Villasa Boasa u Chelseaju.

Manchester United nije u to vrijeme upisao pobjedu na Stamford Bridgeu više od desetljeća i bili su na dobrom putu da upišu poraz nakon autogola JonnyjaEvansa i golova JuanaMate i DavidaLuiza. Sve se to dogodilo do 50. minute utakmice. No, WayneRooney je poslije toga dao dva gola, a JavierHernandez je u dramatičnoj završnici donio bod svojoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalac je manje od mjesec dana nakon toga dobio otkaz, a Manchester je u zadnjem kolu prvenstva ostao bez naslova, kojeg je osvojio Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo