ČERVAR OKUPIO KAUBOJE: / 'Nisam povratnik u reprezentaciju jer smatram da nisam ni otišao'

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu od kuda je krenula put Poreča gdje će trenirati sve do 7. svibnja.

1.5.2017.
11:07
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Ovo je prvo službeno okupljanje pod vodstvom izbornika Line Červara.

"Mnogo sam bolje što se tiče ozljede. Moram reći da nisam povratnik u reprezentaciju jer smatram da nisam ni otišao. Zbog situacije s koljenom morao sam nažalost izostati, ali mislim da je i za mene i za reprezentaciju dobro što sam preskočio jedno prvenstvo i što spreman mogu nastaviti", izjavio je MarkoKopljar, koji je propustio je pripreme i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj zbog problema s koljenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se što sam ponovno dio reprezentacije i što ćemo ponovno svi raditi zajedno na treninzima. Na ovom prvom okupljanju imamo nešto veći kadar. Kadar se definitivno proširio, ali to je dobro. Na ovim prvim pripremama sigurno ćemo raditi na upoznavanju, kao i na drugim pripremama pred ljeto, a onda pravi rad kreće od desetog mjeseca", dodao je i nastavio.

"Uspio sam se odmoriti i sad sam još više motiviran. Nedostaju mi jače utakmice i dat ću sve od sebe da do kraja sezone pomognem klubu”, rekao je Kopljar koji se s Veszpremom plasirao na Final Four Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred reprezentacijom je veliki posao do početka Europskog prvenstva u siječnju sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi jedva čekaju treninge'

"Europsko prvenstvo je generalno najteže jer nema slabijih utakmica. Sve reprezentacije su na visokom nivou. Nama je cilj da do završnih priprema vidimo tko će biti spreman za prvenstvo, a ono što je najbitnije je da svi budemo zdravi i da možemo pokazati svu našu kvalitetu", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na okupljanje je došlo 29 reprezentativaca, a među njima je i LukaCindrić.

"Prije svega moram reći da mi je vrlo drago biti u reprezentaciji i igrati za reprezentaciju. Svi ovi dečki su mi prijatelji, a neki i klupski suigrači kroz karijeru. Imamo i nekoliko novih momaka i svi jedva čekamo da krenemo trenirati zajedno. Doći u reprezentaciju je uvijek poseban osjećaj jer si stigao kući i za reprezentaciju uvijek igraš zbog ljubavi. Bitno je da imamo dosta vremena do početka Europskog prvenstva i moramo na taj put krenuti bez pritiska. Imamo vremena da se što bolje uigramo kako bi napravili što bolji rezultat pred domaćim navijačima", poručio je Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, CHARLY TRIBALLEAU
Image
Foto: AFP, CHARLY TRIBALLEAU

On je u posljednjoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Flensburga sa sedam golova gurnuo Vardar na Final Four u Kolnu.

"Ovo je povijesni uspjeh kluba. za to smo radili cijelu sezonu i ostvarili smo veliki uspjeh. U odličnoj smo formi svi u klubu i igramo vrlo dobro. Mislim da bez obzira na to što smo prvi put na Final Fouru da ćemo biti vrlo neugodan protivnik za sve", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popis reprezentativaca:

Mirko Alilović – HC Telekom Veszprem Ivan Stevanović – RK PPD Zagreb Filip Ivić – HC Vive Tauron Kielce Ivan Pešić – HC Meshkov Brest Manuel Štrlek – HC Vive Tauron Kielce Lovro Mihić – HC Wisla Plock David Mandić – HC Izviđač Ljubuški Valentino Ravnić – RK Umag Zlatko Horvat – RK PPD Zagreb Jerko Matulić – HC Nantes Ivan Vida – RK Dubrava Josip Božić Pavletić – RK Nexe Igor Vori – RK PPD Zagreb Tin Kontrec – RK PPD Zagreb Krešimir Kozina – HC Füchse Berlin Stipe Mandalinić – RK PPD Zagreb Marko Mamić – HC Dunkerque Sandro Obranović – HC Pick Szeged Jakov Gojun – HC Füchse Berlin Josip Šarac – HC Izviđač Ljubuški Luka Cindrić – HC Vardar Igor Karačić – HC Vardar Lovro Jotić – RK PPD Zagreb Domagoj Pavlović – RK PPD Zagreb Luka Šebetić – RK PPD Zagreb Luka Stepančić – HC Paris Saint-Germain Marko Kopljar – HC Telekom Veszprem Šime Ivić – HC Wisla Plock Marino Marić – HC MT Melsungen

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo