ČEKAMO MEDALJU: / Hrvatska plivačica pred senzacionalnim uspjehom karijere

Image
Image

Hrvatska plivačica Matea Samardžić plasirala se u finale Europskog prvenstva u Londonu na 200 metara leđno. Dvadesetjednogodišnja plivačica splitskog Mornara i imala je s 2:09.

17.5.2016.
8:45
VOYO logo

Brža od hrvatske plivačice bila je jedino Ukrajinka Darija Zevina s 2:08.66, dok je Mađarica Katinka Hosszu koja je 15 minuta ranije osvojila naslov na 400m mješovito, a u svojoj kolekciji ima 15 zlatnih medalja sa svjetskih i europskih prvenstava bila treća, s 11 stotinki slabijim rezultatom od Samardžić.

Finale današnje utrke na 200 leđno je u 19.08 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i mnogi najboljih hrvatski plivači, poput nekad Duje Draganje i Gordana Kožulja, Samardžić je uvjete za plivački rad i napredak ostvarila u SAD-u. Splitska plivačica studentica je druge godine sveučilišta Saint Peter u New Jerseyu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispunila normu za Rio

Samardžić je ove godine na 200 leđno postavila hrvatski rekord (2:09.73) i tim rezultatom ispunila normu za Olimpijske igre u Riju.

Dosad je medalje s velikih natjecanja od hrvatskih plivačica donosila jedino Sanja Jovanović. Najuspješnija hrvatska plivačica svoje je najveće uspjehe ostvarila u malim bazenima, gdje je bila i svjetska prvakinja i rekorderka na 50 leđno te četverostruka europska prvakinja u 25-metarskim bazenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović na 200 leđno osvojila broncu

U velikim bazenima, Jovanović je osvojila tri europske medalje. Prije 12 godina upravo je u disciplini u kojoj se Samardžić plasirala u finale, 200 leđno, osvojila brončanu medalju na EP-u u Madridu, a potom na 50 leđno bila brončana 2008. u Eindhovenu i srebrna 2012. u Debrecenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanja nastupa i na ovom EP-u, u utrci na 50 leđno plivat će u istoj kvalifikacijskoj skupini s Mateom Samardžić. Ta utrka na rasporedu je u petak u jutarnjem dijelu programa.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo