REAL UVJERLJIV PROTIV NAPOLIJA: / Los Blancosi utrpali tricu Talijanima, Casemiro zabio fantastičan pogodak

Image
Foto: AFP, JAVIER SORIANO

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Real je u Madridu slavio s 3-1 protiv Napolija i stekao veliku prednost pred uzvrat za dva tjedna u Napulju.

15.2.2017.
22:32
AFP, JAVIER SORIANO
VOYO logo

REAL MADRID - NAPOLI 3:1

Real Madrid: Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Rodriguez, Benzema, Ronaldo.

Napoli: Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Zielinski, Diawara, Hamsik - Callejon, Mertens, Insigne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Insigne (8'), 1-1 Benzema (19'), 2-1 Kroos (49'), 3-1 Casemiro (54')


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotke su za Real postigli Karim Benzema (19), Tony Kroos (49) i Casemiro (53), dok je strijelac za Napoli bio Lorenzo Insigne (8). Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu za Real, Mateo Kovačić je ostao na klupi, dok Marko Rog i Ivan Strinić nisu bili ni na klupi Napolija.

Real je u uzbudljivoj utakmici ipak došao do pobjede i prednosti od dva gola protiv vrlo dobrog Napolija, a Talijane je boljeg rezultat na Bernabeu koštao vrlo loš početak drugog poluvremena kada su primili dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da će utakmica u Madridu u srijedu navečer biti zanimljiva dalo je naslutiti sjajno otvaranje utakmice Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napoli poveo u 8. minuti

Već nakon sedamnaest sekundi susreta vratar Napolija Reina čudesno je obranio udarac Benzeme iz blizine. No, poveli su gosti, posve neočekivano u 8. minuti nakon što je "zaspao" vratar Reala Keylor Navas.

Hamšik je uposlio Insignea koji je vidio da je Navas daleko od svog gola i svladao ga je udarcem s više od 40 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benzema izjednačio

U 12. minuti ponovno veliku šansu promašuje Benzema koji glavom s pet metara promašuje vrata nakon centaršuta Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuski napadač svoju treću priliku ipak nije promašio - u 19. minuti je neobranjivo glavom iz blizine pospremio precizno dodavanje Carvajala za izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić sjajno proigrao Ronalda

U 26. minuti Ronaldo, nakon dodavanja Modrića, iz izgledne prilike puca iznad gola, a u 42. minuti Benzema promašuje najveću priliku - utrčao je na sjajno dodavanje Ronalda i sa šest metara pogodio samo vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je poveo već na početku drugog dijela zahvaljujući sjajnoj solo-akciji Ronalda koji je od centra inteligentno povukao loptu, prošao dvojicu igrača gostiju i pronašao Kroosa, koji je s desetak metara bio precizan.

Ovo je bio prvi pogodak za Nijemca u Ligi prvaka za Real i ukupno drugi ovosezonski. Posljednji je postigao u kolovozu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroos je odigrao odličnu utakmicu i bio jedan od najboljih pojedinaca na travnjaku.

Početak drugog dijela kao iz snova za Real

Početak drugog dijela bio je kao iz snova za "kraljevski klub". U 53. minuti fantastičnim golom Brazilca Casemira koji je s 20 metara volejem neobranjivo pogodio desni kut vrata Napolija, Real je stavio točku na i još jedne sjajne predstave u svom hramu u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to, ujedno, i najbolji potez utakmice.

Modrić tukao iznad grede

U 66. minuti Ronaldo je ponovno pucao iznad vrata, a 68. minuti napadač Napolija Mertens propušta još bolju priliku i s desetak metara posve neometan snažno puca iznad grede. U 73. minuti Reina obrani je šut Jamesa, u 83. je neprecizno pokušao i Luka Modrić, a dvije minute kasnije novu izglednu priliku je upropastio lošim šutem Marcelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' - GOTOVE SU UTAKMICE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Sudačka nadoknada je tri minute.

88' - Presjekao je loptu sad Modrić i pokrenuo napad Reala koji se brzo ugasio. Napoli ponovno ima napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Marcelo je promašio sjanu šansu s lijeve strane iz kosa. Udaljenost je bila blizu, 11 metara, ali nije bilo preciznosti.

83' - Luka Modrić sjajno je tukao s nekih 17 metara od gola, ali lopta je otišla preko vrata Napolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - NEMA GOLA, PODIGAO JE POMOĆNI SUDAC ZASTAVICU: Jose Callejon zabio je pogodak, ali iz zaleđa. Nedozvoljena pozicija je to bila.

80' - Real u drugom dijelu ima 56 % loptu u svojim nogama, a Napoli 44 %.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - James Rodriguez izlazi van, a umjesto njega ulazi mladić koji se očekivao u prvih 11, Lucas Vazquez.

71' - Napoli se ne predaje. Talijani sad imaju inicijativu, ali samo zato što je Real prebacio u nižu brzinu i povukao se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Alcantara se promiće u prvo ime susreta u Munchenu sa svojim drugim golom unutar 7 minuta.

56' - Thiago Alcantara je stavio čini se točku na i u Munchenu. 3-1 za Bayern.

54' - KAKVA GOOOLČINA CASEMIRA -Prekrasno je zadnjem veznom Los Blancosa sjela lopta na nogu na nekih 16 metara. Bilo je to neobranjivo. Sjajan potez Casemira.

53' - GOOOL u Munchenu - Lewandowski je zabio za 2-1 Bayerna nakon akcije u kojoj su sudjelovali još Robben i Lahm.

49' - GOOOL: Kroos je zabio za 2-1. Sjajan početak Reala. Ronaldo je napravio pola posla prošavši po desnoj strani terena, nakon čega je poslao povratnu loptu Nijemcu koji zabija za 2-1. Ovo je drugi pogodak za Kroosa ove sezone, prvi od kolovoza i prvi ikad za Real u Ligi prvaka.

47' - Hamsik je tražio Merstensa, ali lopta je u rukama Navasa.

46' - KRENULA SU DRUGA POLUVREMENA U MADRIDU I MUNCHENU

45' - GOTOVA SU PRVA POLUVREMENA I U MADRIDU I U MUNCHENU: Što se tiče događanja u Madridu, Napoli je poveo sjajnim pogotkom Insignea s nekih 24 metra od gola Navasa koji je, ruku na srce, pogriješio jer nije pratio napad Talijana i tako kumovao pogotku. Benzema je brzo uzvratio nakon sjajne akcije Reala za 11 svojim pogotkom glavom. Nakon golova, Los Blancosi su preuzeli konce igre i pred kraj poluvremena skoro poveli s 2-1.

U Munchenu, pak, Bayern je poveo nakon fantastičnog gola Robbena, da bi Sanchez izjednačio na 1-1 u 30. minuti.

43' - KAKAV PROMAŠAJ KARIMA BENZEME! Fenomenalnu loptu poslao je Cristiano Ronaldo prema Benzemi i izbacio Francuza u izglednu šansu. Napadač Reala je neobjašnjivo pucao pored gola. Lopta je otišla tik uz lijevu vratnicu gola Reine.

41' - Luka Modrić igra i u zadnjoj liniji. Gdje god treba za dobrobit momčadi.

35' - Costa je pogodio u ruku Bellerina u blizini Ospine, ali Mažić nije svirao kazneni udarac za Bayern.

30' - Sanchez je u Munchenu zabio za 1-1. Neuer je prvo sjajno pročitao njegov penal, lopta mu se odbila za novu šansu koju Čileanac ne propušta.

28' - Real je trenutno bolja momčad, ali Napoli nema bijelu zastavu.

27' - Luka Modrić sjajno je gurnuo u šansu Ronalda koji je promašio odličnu šansu. Njegov udarac s 12 metara odlazi visoko iznad grede. Portugalac nije u formi.

26' - Otvoreno igraju oba sastava u ovom dvoboju. Napoli brzom tranzicijom zadaje glavobolju Španjolcima, dok Real strpljivo gradi svoje napade.

19' - GOOOL: Real je izjednačio na 1-1. James je dobio dugu loptu na desnoj strani i vratio ju do Carvajala koji precizno vanjskim dijelom stopala ubacuje loptu Benzemi za glavu, koji zabija za izjednačenje i ludnicu u Madridu.

11' - I Bayern je protiv Arsenala poveo s 1-0 ludim pogotkom Robbena. Njegov fantastični pogodak možete vidjeti u linku dolje.

8' - GOOOL: Kakav pogodak Napolija. Insigne je vidio da Navas "spava" na golu i tukao s 24 metra za šok na Santiago Bernabeu. Ovo je najbrži pogodak koji je Real primio u Ligi prvaka još od listopada 2007. godine kad je Olimpiakos također iznenadio Los Blancose.

1' - Nije prošlo ni 20 sekundi susreta, a Real je već zaprijetio. I to ozbiljno! Ronaldo je povukao s lijeve strane, a na povratnoj lopti čekao je Benzema. Francuz je silovito tukao, a Pepe Reina je to obranio.

1' - POČELA JE UTAKMICA

20. 12 - Nažalost, na Santiago Bernabeu u dresu Napolija nećemo gledati niti jednog hrvatskog nogometaša. Marko Rog i Ivan Strinić nisu ni na klupi. James Rodriguez po prvi puta kreće u prvih 11 Reala u 2017. godini.


Sinoć je u Ligi prvaka PSG "demolirao" Barcelonu na Parku prinčeva s 4:0, dok je Benfica kod kuće s 1:0 bila bolja od dortmundske Borussije.

Image
NEZAPAMĆENI DEBAKL BARCELONE: /

Briljantni Parižani uništili Katalonce, Messi i društvo na rubu ispadanja iz Lige prvaka!

Image
NEZAPAMĆENI DEBAKL BARCELONE: /

Briljantni Parižani uništili Katalonce, Messi i društvo na rubu ispadanja iz Lige prvaka!

Madridski Real je favorit protiv Napolija, ali ne tako izraziti. Dobro u "kraljevskom klubu" pamte muke koje su imali prije dvije godine protiv Schalkea kad su se na Santiago Bernabeuu spašavali u drugoj utakmici osmine finala, kad su izgubili 3:4, ali su iz prve utakmice imali 2:0.

Dosad su se Real i Napoli susreli samo jednom, bilo je to u Kupu prvaka 1987/88 i bili uspješniji protiv Maradonine momčadi, nakon 1:1 u gostima, bilo je 2:0 za Madriđane u uzvratu..

Real traži sedmi uzastopni četvrtfinale

Luka Modrić i društvo tražit će sedmi uzastopni plasman u četvrtfinale za Real da bi pokušali napraviti ono što dosad nije ni jedna momčad otkako se igra Liga prvaka - obraniti naslov i osvojiti 12. titulu europskog prvaka.

"Napoli igra dobar nogomet i Maurizio Sarri radi dobar posao kao trener, vidimo to iz rezultata momčadi. Očekuje nas izvrsna utakmica", rekao je trener Real Madrida Zinedine Zidane.

Dodali bismo - spektakl, s legendom Napolija na tribini Diegom Armandom Maradonom.

"Hvala Bogu da Maradona ne igra", prokomentirao je Luka Modrić cijeli "šušur" oko genijalnog Argentinca

Napoli igra odlično u zadnje vrijeme, bori se u vrhu Serie A, a belgijski napadač Dries Mertens zabio je u 11 utakmica čak 14 golova, tu su još Hamšik, Insigne i bivši realovac Callejon. Ovo društvo zabilo je 40 golova i imalo 24 asistencije ove sezone. Na klupi će, uz hrvatske reprezentativce Ivana Strinića i Marka Roga, biti i poljski napadač Arkadiusz Milik koji zbog ozljede nije igrao od listopada.

Arsenalov "beskrajni dan" protiv Bayerna

Istovremeno će u Münchenu Wengerov Arsenal pokušati pobijediti "sudbinu". Bavarci su ih izbacivali u osmini finala 2005., 2013. i 2014. godine. "Topnicima" ne ide na čast ni što su u posljednjih čak šest sezona gubili u osmini finala Lige prvaka.

"Trebamo zaboraviti prošle susrete s Bayernom i fokusirati se na susret pred nama. Imamo iskustva igranja s njima, i sposobni smo doći do dobrog rezultata jer imamo prednost domaćeg terena u drugom susretu, ali to ništa ne znači ukoliko ne odigramo dobro sutra, rekao je strateg Arsenala Arsene Wenger.

I dok je Bayern vodeća momčad Bundeslige, Arenal je, u svom stilu, već u siječnju zaključio lov na naslov engleskog prvaka, izgubio od Watforda i u derbiju protiv vodećeg Chelseaja, za kojim sad zaostaje deset bodova.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo