CEDEVITA SLAVILA NAKON DRAME: / Dobili devet od zadnjih 10!

Image

U derbiju 12. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je u dvorani II Doma sportova pobijedila Partizan 75:72 probivši se na prvo mjesto ljestvice.

29.11.2015.
21:16
VOYO logo

Za momčad Veljka Mršića bila je to deveta pobjeda u zadnjih 10 susreta u svim natjecanjima. Partizan je bolje otvorio utakmicu i veći dio prvog poluvremena je bio u vodstvu. Gosti su u prvoj četvrtini imali i devet koševa prednosti (23-14). Cedevita je do kraja četvrtine smanjila na 17-23, a na otvaranju druge dionice uspjela je izjednačiti rezultat (25-25). Partizan tada radi seriju 7-0 i ponovo dolazi do osjetne prednost. Cedevita se još jednom vratila i do poluvremena je smanjila na koš zaostatka (35-36). U trećoj četvrtini hrvatski prvak je okrenuo rezultat, poveo 47-44, no gosti iz Beograda su do kraja četvrtine serijom 8-2 ponovo prešli u vodstvo.

Preciziji u penal završnici

Cedevita je u zadnju dionicu igre ušla serijom 5-0 i obranivši koš u prve tri minute. Šest minuta prije kraja hrvatska momčad je imala do tada najvećih plus četiri (58-54), a pet minuta prije kraja i sedam koševa prednosti (63-56). Partizan se vratio serijom 8-0 i dvije i pol minute prije kraja gosti su poveli 64-63. U posljednje dvije minute gledali smo neizvjesnu završnicu, a 46 sekundi prije kraja utakmice rezultat je bio 71-71. Gosti su tada promašili napad, a Pullen je s dva slobodna bacanja 11 sekundi prije kraja doveo Cedevitu u prednost 73-71. Šest sekundi prije kraja utakmice priliku za novo izjednačenje je imao Anđušić, no realizirao je samo jedno slobodno bacanje. Pullen je potom realizirao jedno bacanje za vodstvo Cedevite 74-72, no domaćin je uhvatio loptu za nova dva bacanja od kojih je Babić pogodio samo jedno za 75-72 dvije sekunde prije kraja. U preostalom vremenu Partizan je uspio pucati po košu, ali ne i pogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona i Zadar u ponedjeljak

Cedevitu su do pobjede predvodili Miro Bilan sa 13 koševa i četiri skoka, Jacob Pullen je zabio 12, Henry Walker 11, a James White i Luka Babić po devet koševa. Kod Partizana najefikasniji su bili Andrew Jones sa 21 košem i četiri skoka, dok je Čedomir Vitkovac dodao 10 koševa.

Preostala dva hrvatska predstavnika u regionalnoj ligi Cibona i Zadar igrat će sutra. Cibona gostuje u Beogradu kod Crvene zvezde, dok će Zadar ugostiti Igokeu. Na ljestvici vode Cedevita (21) i Mega Leks (21), a Budućnost je treća sa 20 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo