CAS ODLUČIO: / Srbija dobila nezapamćeni udarac, Albanija slavi

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Arbirtražni sportski sud (CAS) u Lausanni donio je konačnu odluku oko slučaja prekinute utakmice europskih kvalifikacija između Srbije i Albanije.

10.7.2015.
14:34
AFP
VOYO logo

Naime, Albanija se žalila Arbitražnom sudu i na kraju dobila parnicu. Tako je CAS Albaniji dodijelio tri boda. Srbiji je potvrdio oduzimanje tri boda, kaznu od 100 tisuća eura, kao i dvije utakmice bez gledatelja.

Arbirtražni sportski sud svoju je odluku objasnio kako je FSS bio organizator utakmice, te je kao takav i odgovoran za prekid, dok nisu pronađeni dokazi kako su albanski nogometaši odbili nastaviti utakmicu. Vaga "pravde" CAS-a je, stoga, presudila u korist Albanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Podsjećamo, utakmica je prekinuta nakon što je došlo do sukoba igrača na travnjaku, navijača i policije na tribinama i samom travnjaku, svemu je kumovao dron koji je sletio na travnjak noseći zastavu tkz. "Velike Albanije". Albanski nogometaši spasili su se bijegom u svlačionicu, a sudac je na kraju prekinuo susret.

Albanski premijer likuje, Vučić mu odgovara

Neredi su odjeknuli Europom, mediji su danima pisali o skandalu koji zadire u povijesnu etničku netrpeljivost između ova dva naroda. Sada, kada je ova priča gotova, Srbija je opasno dobila po nosu, izgubila bodove i oprostila se od nastupa u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Europska nepravda po tko zna koji put, pretvorila se u svjetsku nepravdu. Oni koji su izazvali incident nagrađeni su, a žrtva je kažnjena. Odluka suda u Lausanni sramota je za pravo, pravdu i predstavlja uvredu za sve normalne ljude", napisao je premijer Srbije Aleksandar Vučić na svom Twitter profilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov albanski kolega Edi Rama je s oduševljenjem popratio odluku CAS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Super! Evo je i europska pravda. Tri boda u utakmici sa Srbijom biti će dodijeljena Albaniji", napisao je Rama na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se dugo čekao odgovor srpskog premijera.

"Poštovani Edi Rama, ne brinite, mi ćemo vas bez drona i bez ičije pomoći pobijediti na terenu usred Tirane. Do skorog viđenja!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo