ČAČIĆ OBJAVIO POPIS ZA EURO: / Nema Lovrena i Eduarda, ali na njemu su šestorica dinamovaca

Image
Foto: PIXSELL, Jurica Galoić

Hrvatski izbornik Ante Čačić u ponedjeljak je objavio popis igrača koji konkuriraju za nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

16.5.2016.
12:30
PIXSELL, Jurica Galoić
VOYO logo

"Na popisu su igrači koji su spremni uz nekoliko mladih hrvatskih nogometaša", izjavio je izbornik prije nego što je izdiktirao imena.

Što s Duduom?

"Prijateljske utakmice su priprema za prvu utakmicu. One nam daju orijentire što smo učinili i gdje možemo biti bolji. Imamo tešku skupinu na Euru. Dio igrača priključuje se kasnije tijekom priprema", rekao je Čačić. Prokomentirao je i situaciju s Eduardom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je završio reprezentativnu karijeru, a imam mlađe od njega i nije bilo potrebe da ga nagovaram da promijeni odluku", dodao je izbornik. Rekao je i kako DejanuLovrenu vrata nisu zatvorena, ali da mora promijeniti svoje ponašanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka Lovrenu

"Nikada nisam rekao da su Lovrenu vrata reprezentacije zatvorena, nego da će jednog dana morati shvatiti kako mora biti dio momčadi. Onda će vjerojatno naći načina da se približi reprezentaciji", rekao je izbornik.

Zanimljivo je i da je IvanStrinić opet u reprezentaciji. Lijevi bek nije bio pozvan na posljednje okupljanje kada je Čačić probao igrati s tri braniča u zadnjoj liniji. Tada zapravo nije bio pozvan niti jedan igrač za njegovu poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na toj smo poziciji dosad imali dosta problema, a izostankom Pivarića ostali smo praktički do kraja limitirani pa sam pokušao protiv Mađarske i Izraela vidjeti kako to možemo pokriti s dešnjacima. Strinić igra u redovima talijanskog doprvaka. Premda nije previše igrao, minute koje je proveo na terenu je odradio korektno. Spreman je i motiviran i odlučio sam ga pozvati", poručio je Čačić.

Čačić je otkrio i zašto će na pripremama igrati protiv slabašnih suparnika Moldavije i San Marina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iza nas je naporna i teška sezona. Dio igrača još uvijek igra u svojim klubovima i bolje je da su nam protivnici lakši nakon naporne sezone. Teške protivnike ćemo imati na europskom prvenstvu", zaključio je.

Uskoro okupljanje

Okupljanje reprezentacije je 20. svibnja u Zagrebu, dan kasnije 'vatreni' će trenirati na stadionu Maksimir, a od 22. do 26. svibnja slijedi prvi dio priprema u Sv. Martinu na Muri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak, 27. svibnja, hrvatska vrsta će imati prvu pripremnu utakmicu protiv Moldavije u Koprivnici, a od ponedjeljka, 30. svibnja, slijedi drugi dio priprema u Rovinju. Pripreme završavaju 4. lipnja prijateljskom utakmicom protiv San Marina na riječkoj Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog klupskih obveza prvi dio priprema propustit će Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Mandžukić, Darijo Srna i Ivan Rakitić. Luka i Mateo s Real Madridom 28. svibnja imaju finale Lige prvaka i priključit će se reprezentaciji 2. lipnja. Rakitića, Mandžukića i Srnu očekuju finala nacionalnih kupova i oni će se reprezentaciji priključiti 29. svibnja.

Reprezentacija u svoju francusku bazu u Deauvilleu kreće 7. lipnja iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi nastup na EP-u hrvatska reprezentacija će imati 12. lipnja na pariškom Parku prinčeva protiv Turske. Pet dana kasnije u Saint Etienneu će odmjeriti snage protiv Češke, a posljednji nastup u skupini D će imati 21. lipnja u Bordeauxu.

Popis:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka), Dominik Livaković (Zagreb, na posudbi iz Dinama)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braniči: Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Ivan Strinić (Napoli)

Vezni igrači: Marko Rog (Dinamo Zagreb), Mateo Kovačić (Real Madrid), Luka Modrić (Real Madrid), Marcelo Brozović (Inter), Ivan Rakitić (Barcelona), Milan Badelj (Fiorentina), Domagoj Antolić (Dinamo Zagreb), Ante Ćorić (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Inter), Alen Halilović (Sporting Gijon)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Duje Čop (Malaga), Andrej Kramarić (Hoffenheim)

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo