IZBORNIK ČAČIĆ PRIZNAO: / 'Najviše se bojim utakmice s Češkom, ona nam je najvažnija!'

Image

O Turskoj se pisalo pola godine i hoću li biti pokojnik ili pukovnik poslije nje. Svi su zanemarili ovu utakmicu, upozorava izbornik.

14.6.2016.
12:34
VOYO logo

Izbornik AnteČačić vratio se iz Metkovića gdje je bio na pogrebu UzeiraSrne, oca kapetana hrvatske reprezentacije DarijaSrne.

"Darijo je jaka osoba. Rekao mi je da mu je otac na odlasku i bio je spreman na to, iako je naravno svima jako teško izgubiti roditelja. Rekao je da će napraviti sve da dođe već večeras u Francusku ili sutra prijepodne. Nadam se da će i dalje biti on što je bio - uzoriti kapetan", izjavio je Čačić, a potom je progovorio o sljedećoj utakmici protiv Češke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POKOPAN UZEIR SRNA: Veliko mnoštvo ljudi ispratilo oca shrvanog kapetana Vatrenih

Odlučujuća utakmica

"Naša skupina je respektabilna. Svatko ima ambicije otići što dalje. To nam je najvažnija utakmica. Češka je bila prva u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Dobro je organizirana, igra moderno i brzo. Kao momčad su kvalitetni. Na nama je da ponudimo ono što smo uspjeli protiv Turske. Da igramo dobro 90 minuta i onda će naša kvaliteta doći do izražaja. Imamo tri dana do utakmice i uspjet ćemo se oporaviti. Svi će konkurirati za utakmicu. Optimističan sam. Imamo kvalitetu i s pravom gajimo ambicije napraviti nešto što će nas veseliti. Na tom smo tragu. Imali smo pravi gard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Uvjeren sam da će tako biti u petak. Svaka momčad ima slabosti, nastojim ih naglasiti svojim igračima. Ne postoji momčad koja to nema. Isto tako nema niti jedne koja nema svoju jaču stranu. Prije Turske sam rekao da se najviše bojim ove utakmice. O Turskoj se pisalo pola godine i hoću li biti pokojnik ili pukovnik poslije nje. Svi su zanemarili ovu utakmicu. Ona nam sve znači, hoćemo li ići dalje ili ispasti", prokomentirao je izbornik.

Mijenjat će sastav?

Što se tiče sastava za Češku, sve je otvoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo na koji način će se igrači ponašati na treningu pa ćemo odlučiti koji će igrati. Kvalitetni smo na svim pozicijama. Ne bi bio nedostatak da izmijenimo početnih 11. Neke stvari mogu biti bolje i to sam vidio protiv Turske, ali ne mogu pričati o njima. Pogledat ću snimku Češke i Španjolske. Gledao sam Češku u Pragu. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo. Iz jučerašnje utakmice izvući ćemo zaključke", kazao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sačuvati Modrića?

Pobjeda nad Turskom donijela je velika očekivanja od reprezentacije. "Rekao sam da pritisak prihvaćam kao poticaj. Prije Turske sam bio samouvjeren. Potvrdilo se da sam bio u pravu. Naši igrači su zaslužni za to. Sjajni su, kao i atmosfera što su preduvjeti za dobru reprezentaciju. Bilo je važno da budu usredotočeni", poručio je izbornik. Novinare je zanimalo kako namjerava sačuvati Luku Modrića, ključnog igrača reprezentacije. Upitno je koliko ima energije s obzirom na dugu sezonu koju ima iza sebe.

"Slagat ću momčad oko njega. To sam rekao. Izuzetno je važan, nametnuo se kao lider. Izvanserijska je klasa. Daje tonalitet igri. Kad on igra, stroj ne šteka. On je kao fino mazivo. Bitan je čimbenik. Vodit ćemo računa da ga imamo cijelo prvenstvo. Vidjet ćemo kako ćemo ga tretirati kroz treninge. Promatrat ćemo ga jer je igrao puno utakmica u sezoni. Za sada je zaista u dobrom stanju", završio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo