NE PAMTI MAKSIMIR PO DOBROM: / Čačić ga je dva puta uništio i to na klupi Dinama i Vatrenih

Image

Bugarski izbornik Ivajlo Petev (41) prema svemu sudeći uskoro bi trebao preuzeti klupu zagrebačkog Dinama.

26.9.2016.
12:15
VOYO logo

MAMIĆ PRONAŠAO TRENERA U INOZEMSTVU: ‘Da, recimo da je 90 posto sigurno da dolazim u Dinamo

Image
MAMIĆ PRONAŠAO TRENERA U INOZEMSTVU: /

'Da, recimo da je 90 posto sigurno da dolazim u Dinamo'

Image
MAMIĆ PRONAŠAO TRENERA U INOZEMSTVU: /

'Da, recimo da je 90 posto sigurno da dolazim u Dinamo'

Riječ je inače o nekadašenjm veznom igraču koji je najbolje nogomtne dane proveo u Litexu kasnih devedesetih. Bio je dio momčadi koja je 1998. i 1999. osvojila prvenstvo dok je 2001. osvojila bugarski Kup. Trenersku karijeru započeo je 2009. kada je bio igrač-trener u drugoligašu Ljubimecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu kasnije preselio se u Razgrad gdje se uključio u projekt vlasnika Ludogoreca Kirila Domuščijeva. Klub je nakon jedne sezone odveo u prvu ligu, a 2012. osvojio povijesnu dvostruku krunu u svojoj prvoj sezoni među elitom.

Nakon toga stigao je i trofej u Superkupu. Sjedeću sezonu petev je s Ludogorecom obranio su naslov prvaka, ali je tog ljeta dobio otkaz nakon prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka kada su ispali od Slovana iz Bratislave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva puta na Maksimiru

U tom periodu zagrebačka publika ga je kroz susrete drugog pretkola Lige prvaka u sezoni 2012.-2013. Tada je na klupi Modrih sjedio današnji hrvatski izbornik Ante Čačić. U Razgradu je bilo 1:1, a Dinamo je u uzvratnoj utakmici slavio s 3:2 golom Domagoja Vide u osmoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon odlaska iz Ludogoreca preuzeo je klupu Levskog, ali njegova vladavina u tom klubu trajala je do prve presice. Naime, navijači su zapamtili da se ranije deklarirao navijačem CSKA iz Sofije što je bilo neoprostivo. Došli su na presicu, skinulu mu mu dres pa je dan kasnije podnio ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslije toga je trenitrao ciparski AEL da bi u prosincu 2014. raskinuo ugovor i preuzeo klupu Bugarske. S reprezentacijom je također posjetio Maksimir. U kvalifikacijama za Euro u Francuskoj Vatreni su s Čačićem na čelu slavili s 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugarska na kraju nije izborila plasman na ovo natjecanje. Na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Bugarska je kod kuće upisala pobjedu nad Lukemburkgom 4:3. Za desetak dana slijedi im ogled s Francuskom i Švedskom, ali je pitanje hoće li ih Petev predvoditi. Čini se izglednim da bi u Dinamo mogao doći tek poslije tih utakmica.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo