BRUTALNO VRIJEĐANJE S TRIBINA HNL-A: / 'Doći će i taj dan, odje*** će narkoman'

Image

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 21. kola Prve HNL.

20.2.2017.
13:23
VOYO logo

Kao i gotovo svaki put navijači su se iskazali, pogotovo na sljedeće tri utakmica.

GNK DINAMO – NK SLAVEN BELUPO 1 : 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica 21. Kola Prve MAXTV HNL između GNK Dinamo i NK Slaven Belupa odigrana je 18.veljače 2017. na stadionu Maksimir pred 3.500 gledatelja, od kojih je bilo oko 1000i pripadnika Bad Blue Boysa, navijačke skupine GNK Dinamo,.

U 32. minuti BBB pjevaju pjesmu „Doći će i taj dan, odjebat će narkoman“. U 46. minuti pjevaju „Tuče nas policija ko šugave pse, al za tebe Dinamo preboljet ću sve“. U 48. minuti skandiraju „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“, te pri kraju u 90. minuti viču „Jebi se Zdravko, s tobom je gotovo“. Bad Blue Boysi su tijekom većeg dijela utakmice također držali nekoliko transparenata sa prekriženom glavom Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Od pirotehničkih sredstava po jedna petarda je aktivirana u 13., 25.,, 27., 41. i 59. minuti. A u 77. minuti upaljene su 4 baklje, od kojih su dvije bile bačene pored terena, a uz njih još i 6 petardi. RNK SPLIT - HNK HAJDUK 1 : 1

Utakmica 21. kola MAX TV Prve HNL odigrana je u nedjelju 19.02.2017. u 17.00 sati, na stadionu „Park mladeži“ u Splitu, pred oko 3.100 gledatelja, od kojih je bilo 50-tak pripadnika „Crvenih đavola“ (navijačka skupina RNK Splita) i oko 500 članova Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka). Zbog detaljnih pretresa na ulazu u stadion, navijači su na stadion puštani usporeno, sve do početka drugoga poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Pripadnici Torcide cijelu su utakmicu glasno bodrili igrače Hajduka. U prvom poluvremenu navijanje je bilo korektno i bez izgreda. Sredinom drugog poluvremena gostujući navijači vrijeđali su vlasnika RNK Split Žužula skandirajući u 62. minuti „Slavene Turčine, napuši se kurčine“ i „Jebo te Mamić“, a u 63-oj su skandirali „Bando crvena“. Krajem utakmice i torcidaši su zapalili dimne baklje i 4 bengalke, kao i nekoliko petardi. U 82. minuti igrač Hajduka (Erceg) je, nakon što je zabio izjednačujući zgoditak, prilikom slavlja, trčeći uz aut liniju pljunuo upravo ispred kućice četvrtog suca u smjeru lože ili klupe domaćeg kluba. U 86. minuti navijači Torcide su ponovo zapalili dimnu kutiju ili neku drugu tvar, jer se iznad južne tribine, gdje je većina bila smještena, vio gusti crni dim. NK OSIJEK - HNK RIJEKA 2 : 3

Utakmica 21. kola MAX TV Prve HNL odigrana u Osijeku, u nedjelju, 19. veljače 2017. u 15.00 sati na stadionu Gradski vrt

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo 4.500 gledatelja okupilo se u Gradskom vrtu, a među njima oko 400 pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka), te gotovo 300 članova Armade (navijačka skupina HNK Rijeke). Obje su skupine žestoko i glasno bodrile svoje momčadi, uglavnom korektno, ali smo zabilježili nekoliko nesportskih navijačkih ispada. Tako prije samog početka susreta Kohorta aktivira jednu petardu, a Armada skandira „Osječke pičke“. Isto skandiranje ponovili su i u 8., 25., 29.,47. i 49. minuti. Kohorta je uzvraćala sa „Riječke pičke“ u 28. i 62. minuti, a u 29-oj nakratko se čulo „Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, smrdljiva Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba“.

Image
Image

Armada u 68. minuti skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, au 73-oj pali jednu dimnu kutiju, dok se Kohorta laća pirotehnike u 32. i 84. minuti kad aktivira po jednu petardu. U 86. minuti pripadnici Armade čupaju jednu stolicu i bacaju je na tartan stazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo