BRAVO, ANDREA: / Hrvatica izborila Olimpijske igre

Image
Foto: Pixsell, Boris Ščitar

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević postavila je dva nova hrvatska rekorda na Grand Prix mitingu 'Gyulai Istvan Memorial' u mađarskom Szekesfehervaru.

7.7.2015.
22:54
Pixsell, Boris Ščitar
VOYO logo

Ivančević je na 100 m prepone trčala 12,87 što je ujedno i norma za Svjetsko prvenstvo u Pekingu te Olimpijske igre 2016. Andrea je tako postala prva hrvatska atletičarka koja je 100 m prepone istrčala za manje od 13 sekundi. Svoj dosadašnji i hrvatski rekord iz svibnja ove godine popravila je za 16 stotinki sekunde. S novim rekordom osvojila je treće mjesto, a pobjednica Amerikanka Lolo Jones je trčala 12,69. Druga je bila Amerikanka Queen Harrison s rezultatom 12,72.

Ivančević je popravila i hrvatski rekord na 100 metara istrčavši rezultat 11,44 što je četiri stotinke sekunde bolje od dosadašnjeg rekorda kojeg je postavila 13. lipnja u Zagrebu. Pobjednica je bila Jamajčanka Veronica Campbell-Brown s rezultatom 10,99. Andrea je s novim rekordom bila ukupno deseta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Gyulai Istvan Memorialu nastupilo je još troje hrvatskih atletičara Dino Pervan u skoku u dalj, Ana Šimić u skoku u vis, te Roland Varga u bacanju diska. Pervan je rezultatom 7,58 metara osvojio četvrto mjesto. Pobijedio je Amerikanac Michael Hartfield sa skokom od 7,91.

Ana Šimić je usprkos optimističnim najavama bila tek šesta s preskočenih 1,84 m. Ana je prije dvije godine u Mađarskoj pobijedila skočivši tadašnji osobni rekord 1,96 no ovoga puta se nije uspjela približiti niti svom rekordu iz ove sezone, 1,94 cm iz Rima. Pobijedila je Ruskinja Irina Gordejeva s rezultatom 1,91 m. Varga je u bacanju diska osvojio 7. mjesto s hicem od 60,95 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo