BIVŠI IZBORNIK PRIZNAO: / 'Boli me kada me se pita da li sam htio voditi Hrvatsku'

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor
26.4.2016.
17:12
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

Baskonija je u nedjelju na prvenstvenom gostovanju pobijedila sa 108-97 Fuenlabradu. Oko 5.000 domaćih gledatelja pljeskom je pozdravilo hrvatskog trenera uoči utakmice.

"Ovdje sam pet sezona bio igrač i to su bile stvarno lijepe godine na zalasku karijere. Svake godine sam se mislio ostaviti igranja i onda sam ostao pet godina", rekao je Perasović u hodniku dvorane kojom je kao igrač prolazio od 1997. do 2002. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obožavaju ga navijači

Transparent s njegovim likom nalazi se na zidu dvorane uz riječi "Uvijek među nama" i "Sva njegova hrabrost, strast i dobra košarka".

"Dobro su me tretirali, imali smo dobre sezone, svake godine smo igrali u doigravanju za prvaka pa nosim lijepe uspomene", kaže Perasović koji je za Fuenlabradu postigao 4.057 koševa postavši njen najbolji strijelac u povijesti. Neki gledatelji i danas nose dresove s njegovim imenom. Klupski glasnogovornik JorgeSanz napominje kako je jedino on dobio mjesto na zidu dvorane, kao legendarni igrač momčadi iz mjesta sa 196.000 stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se ugodno kada dođem, no ovdje je uvijek teško pobijediti. Ovo je košarkaški grad gdje ljudi nemaju ništa osim košarke, pa žive s ovim klubom", kaže Perasović.

Popović mu nasljednik

Njegovu nekadašnju ulogu u Fuenlabradi danas ima MarkoPopović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imaju sjajne igrače, Popović ovdje briljira, JosipSobin također. Tu je puno igrača koji igraju dobru, direktnu košarku", napominje Perasović.

Image
Image

Baskonia se nalazi na četvrtom mjestu u španjolskom prvenstvu iza Barcelone, Valencije i Real Madrida. U polufinalu završnog turnira Eurolige, koji se održava u Berlinu, igrat će protiv Fenerbahčea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo puno ozlijeđenih igrača pa iz dana u dan sve teže pratimo ritam. Sada nam je prvi cilj da se ozlijeđeni igrači vrate, imamo četiri ozlijeđena igrača od kojih su trojica na poziciji beka šutera", govori Perasović i dodaje: "Praktički je nemoguće za izdržati ako se ne vrati netko od njih. Bitno je da nam se barem dvojica od njih vrate i onda se možemo nadati nečem".

Produžio ugovor

Nakon što je s Hrvatskom ispao u osmini finala Europskog prvenstva od Češke u rujnu, VelimirPerasović je preuzeo vođenje momčadi iz baskijskog grada Vitorije potpisavši ugovor na godinu dana. U veljači je s klubom produžio ugovor za dodatnu sezonu, do lipnja 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sam sto puta javno rekao da sam i dalje htio biti izbornik Hrvatske, ali da me ne pušta klub. Boli me kada me se pita da li sam htio voditi Hrvatsku. Naravno da sam htio. Pravila lige su ovdje takva i predsjednik me nije pustio", kaže Perasović.

Hrvatska u srpnju u Torinu igra kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre ovog ljeta u Riju, a samo će se jedna momčad plasirati na OI. Centar Barcelone AnteTomić (28) i MarkoPopović (34) neće igrati za reprezentaciju koju će voditi AleksandarPetrović, koji je izabran prije mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomić odbio Petrovića

"Popović se niti meni nije odazvao prošle godine, očito misli da više ne može. No, kako igra trebao bi biti tu, jer bi bio nositelj igre. Tomić mi je rekao da vjerojatno neće igrati, ali ja ne znam koji su razlozi. Ja sam ga pitao dok sam se još nadao da bih mogao voditi reprezentaciju, a on mi je rekao da najvjerojatnije neće moći, da ima neke osobne stvari ali nismo ulazili u detalje", dodaje bivši izbornik.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija u posljednjoj je pripremnoj utakmici za Eurobasket svladala Izrael s 86:76. Perasovićevi su izabranici okončali pripreme bez poraza, odnosno s devet pobjeda u nizu.

Američki centar Valencije JustinHamilton (26), čija je majka Hrvatica, uvršten je na popis od 26 igrača reprezentacije Hrvatske za kvalifikacijski turnir u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton u reprezetnaciji

"Razgovarao sam s Hamiltonom još dok nisam znao da li ću biti izbornik i on mi je rekao da želi igrati", izjavio je Perasović.

Hrvatska će na kvalifikacijskom turniru igrati protiv Tunisa i Italije u sklopu skupine A, a bude li među prve dvije momčadi igrat će u polufinalu protiv jedne od reprezentacija iz skupine B u kojoj su Grčka, Iran i Meksiko. Na Olimpijske igre će ići samo pobjednik turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Činjenica je da su tu dvije reprezentacije favoriti, Grci i Talijani. Želim sve najbolje reprezentaciji i izborniku Aci Petroviću, isto kao da sam ja tamo, svi trebamo pomoći", kaže Perasović.

Osvrnuo se kratko i na aktualni sukob između FIBA-e i ULEB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja samo želim da košarka pobijedi i apsurdno mi je da se nekome zabranjuje igranje i da se ucjenjuje. U ovom slučaju ako ne mogu uvjeriti klubove da igraju u njihovom natjecanju morali bi se zapitati što to rade loše. Ako Euroliga uspijeva nagovoriti klubove da igraju u njihovom natjecanju znači da imaju argumente. Prijetnje i ucjene nikada nisu argument", zaključio je Perasović.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo