BIT ĆE TO FEŠTA: / Na Dinamovu oproštajku dolazi nikad bolji Bayern

Image
Foto: AFP
25.11.2015.
12:14
AFP
VOYO logo

Preostalo je hrvatskom prvaku odigrati još jednu europsku utakmicu u sezoni od koje će se oprostiti pred domaćim navijačima na Maksimiru u susretu protiv lidera grupe i jednog od kandidata za naslov, momčadi minhenskog Bayerna. A evo tko bi i u kakvom raspoloženju tog 9. prosinca trebao stići u Zagreb.

1. Müller bolji od Messija i Ronalda

Bayern je u utorak s 4-0 bio bolji od Olympiakosa u susretu u kojem je u punoj minutaži nastupio i pogodak u njoj postigao Thomas Müller. Izborenom pobjedom postao je njemački nogometni reprezentativac i najmlađi sudionik utakmica Lige prvaka s 50 pobjeda na kontu u tom natjecanju. Stigao je do jubileja u dobi od 26 godina i 72 dana, ostavivši iza sebe na drugome mjestu Raula koji je do istog ostvarenja stigao s 26 godina i 257 dana. Usporedi li se njegovo postignuće s Lionelom Messijem koji je isto ostvario s 27 godina i 134 dana, odnosno Cristianom Ronaldom (28 godina i 28 dana), cijela priča djeluje još impresivnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Bayern je upravo izjednačio rekord

Od 0-4 poraza kojeg im je nanio madridski Real u polufinalu elitnog klupskog natjecanja u Europi u sezoni 2013/14, Bayern je slavio u svih sljedećih devet domaćih utakmica. Jučerašnjom pobjedom protiv grčke momčadi izjednačen je rekordno dug niz takvih uspjeha ostvaren od rujna 2011. do prosinca 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Povratak Robbena

U startnu momčad za utakmicu Lige prvaka Arjen Robben vratio se nakon 258 dana. Zamijenjen je u 33. minuti ogleda protiv Olympiakosa pri rezultatu 3-0 za njemačku momčad zbog, navodi se, mjere opreza nakon lakše ozljede. Prije no što je napustio igru stigao je asistirati Mülleru za njegov peti ovosezonski gol u Ligi prvaka i treći na utakmici. Nakon njega je Müller prozvan i džentlmenom zbog skidanja rukavice prije rukovanja s asistentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Raspucani Bayern

Samo su Real Madrid u sezoni 2013/14 i Manchester United u sezoni 1989/99 postigli više golova u odnosu na Bayernov učinak nakon pet odigranih utakmica u skupini. Pritom su i stigli do naslova. Njemački prvak trenutačno je na 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Najučinkovitiji protiv Dinama

Dobar dio tih pogodaka završio je i u Dinamovoj mreži tijekom utakmice na Alianz Areni. Završila je ona 5-0 i najveća je njemačke momčadi u dosadašnjem dijelu natjecanja po skupinama. Ujedno je njom prekinut i Dinamov niz od 45 utakmica bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo