BEZALKOHOLNI MUNDIJAL? / Ova nerazumna odluka razbjesnit će navijače širom svijeta

Image

Domaćini Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2022. godine odlučili su za vrijeme trajanja Mundijala zabraniti točenje alkohola.

9.11.2016.
22:25
VOYO logo

Takva odluka razočarat će navijače širom svijeta, jer kakvo je to svjetsko prvenstvo na kojemu se uz utakmice ne može opustiti uz čašu alkoholnog pića, najčešće piva.

Nema alkohola na javnim mjestima

"Neće biti konzumiranja alkohola na ulicama, trgovima i javnim mjestima", objavili su iz organizacijskog odbora SP-a 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da stvar bude još gora po navijače, Katarani želi zabraniti alkohol i na samim stadionima, što je odluka koju će FIFA, zbog sponzora, teško podržati. Ispijanje piva dio je nogometne kulture, koji domaćini SP-a 2022. ne prihvaćaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu spremni na ustupak

Alkohol u Kataru nije posve nelegalan, ali je prodaja strogo ograničena. Međutim, na javnim mjestima zabranjeno je biti pod utjecajem alkohola, što su prizori koji su dosad bili sastavni dio mundijalskog folklora.

Domaćini će za Svjetsko prvenstvo izgraditi nove stadione, čak i gradove, ali nisu, barem zasad, spremni na ustupak oko alkohola, što je ishod koji se nimalo ne sviđa nogometnim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo