BEDACI, A NE JUNACI: / Od njih se očekivalo najviše na Euru, a oni su totalno razočarali naciju

Image

Europsko prvenstvo u Francuskoj je pred raspletom u skupinama, ali već sad možemo izdvojiti zvijezde od kojih se mnogo očekivalo, a koje su u potpunosti podbacile.

21.6.2016.
12:08
VOYO logo

Neki će u drugoj fazi natjecanja imati priliku popraviti učinak i dojam, dok je za neke prekasno, ovaj Euro neće im ostati u dobrom sjećanju jer su pred ispadanjem već u skupini.

1. Zlatan Ibrahimović (Švedska)

Mali igrač za velike utakmice, veliki igrač za male utakmice, to je stigma koja će do kraja karijere pratiti Zlatana Ibrahimovića. Dok javnost zavlači odlukom gdje će igrati sljedeće sezone, a najvjerojatnije će u Manchester United, Ibra na Euru promašuje "kao sretan", na stadionima na kojima je četiri godine tresao mreže igrajući za PSG. Šveđani su u najjačoj skupini, a sad se moraju izvlačiti protiv Belgije u skupini u kojoj je Italija već osigurala prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva nemoć vidi se u ovom promašaju, sa samo par metara protiv Italije promašio je prazan gol. Na njegovu sreću, bilo je zaleđe, ali Ibra koji je u boljoj formi na jeziku nego u nogama, dobro se osramotio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Cristiano Ronaldo (Portugal)

Strahovito se trudi, postao je i portugalski rekorder po broju nastupa za reprezentaciju, ali Ronaldo još uvijek nije zatresao mrežu na Euru i jako je nesretan. Nije zabio čak ni s bijele točke, u utakmici protiv Austrije iz penala je pogodio vratnicu. Portugal gleda u leđa Islandu i Mađarskoj, u grupi u kojoj se trebao prošetati do osmine finala, a mnogi su tu reprezentaciju vidjeli kao pritajeno iznenađenje turnira. S ovakvim Ronaldom neće daleko stići...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Harry Kane (Engleska)

Englezi su se nadali prvom mjestu u skupini, a na kraju idu dalje gledajući Walesu u leđa. Ponajviše zahvaljujući neučinkovitosti prvog napadača Harryja Kanea. Ovo zasad nije njegovo natjecanje, prvi strijelac Premier lige nije se iskazao i još čeka na prvijenac u Francuskoj.

Engleze su nakon nesretnog remija s Rusijom, spašavale pričuve protiv Walesa. Vardy i Sturidge postali su junaci, a Kane završio na klupi. Protiv Slovaka (0:0) ušao je u igru tek u 76. minuti, ali nije zabio i donio očekivani preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Thomas Müller (Njemačka)

Drugi strijelac SP-a u Brazilu još uvijek čeka na prvi gol u Francuskoj. Aktualni svjetski prvaci na ovom Euru igraju prilično neuvjerljivo, kao i Thomas Müller. Odigrao je sedam utakmica na Euru bez gola i asistencije, više od bilo kojeg njemačkog napadača. No, izbornik Löw mora ga čekati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Robert Lewandowski (Poljska)

S 13 golova bio je prvi strijelac euro-kvalifikacija, ali je na prvenstvu još "suh". Naravno da se Poljaci ljute na svog najboljeg igrača, ali vremena za popravak ima, jer je reprezentacija praktički osigurala drugi krug. Lewa može proraditi, Poljaci čekaju njegove golove u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Arda Turan (Turska)

Arda Turan suočen je s velikim kritikama Turaka koji su ga optužili da se ne trudi dovoljno. Vezni igrač Barcelone neprimjetan je u igri Terimove momčadi, a bio je programirana prva zvijezda. Izbornik ga je zamijenio nakon sat vremena igre protiv Hrvatske, a Arda Turan je toliko utučen da razmišlja o kraju reprezentativne karijere nakon ovog Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. David Alaba (Austrija)

Najbolji sportaš Austrije trebao je povesti svoju momčad sigurno u drugi krug. Austrijanci su došli na Euro u sjajnom nizu od devet pobjeda i jednog remija, a sad je moguće da se nakon prvog kruga pakiraju kući. U najslabijoj skupini Eura, Alabina momčad je posljednja uoči 3. kola, s jednim bodom iz dvije utakmice, a gleda u leđa Mađarskoj i Islandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Alaba zamijenjen je protiv Portugala, u utakmici u kojoj su Austrijance spašavali vratar i vratnica. No, najviše će ih boljeti poraz protiv susjeda Mađara, u kojoj su David Alaba i suigrači bili nevidljivi.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo